Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την Παρασκευή ή Δευτέρα οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 17/07/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Γενικές Μεταθέσεις ( 8701 αρχικές αιτήσεις), θα γίνει προσπάθεια να ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Ιούλη ή τη Δευτέρα 21 Ιούλη. Θα επιδιώξουμε να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων.    
Την ενημέρωση αυτή μας κάνει ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.
Ειδικότερα το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Κορδή έχει ως εξής:
Σας ενημερώνουμε για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014.
1.    Αρχικά στην Ειδική Αγωγή είχαμε 191 ενεργές αιτήσεις και 41 που ακυρώθηκαν. Εξ αυτών μετατέθηκαν 90 εκπαιδευτικοί (ποσοστό 47,12%).
2.     Στα Μουσικά σχολεία υποβλήθηκαν 473 αιτήσεις εκπαιδευτικών Γενικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 339 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις            (υπηρέτηση οργανικής, διδακτική πενταετία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας και ύπαρξη κενών). Επίσης είχαμε 85 αιτήσεις για μεταθέσεις σε Μουσικά σχολεία χωρίς αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις, 33 αιτήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία και  9 αιτήσεις χωρίς πενταετία και ύπαρξη οργανικών κενών.  Τελικά ικανοποιήθηκαν 79 αιτήσεις επί συνόλου 98 οργανικών κενών. Συνεπώς παρέμειναν 19 κενά που δεν καλύφθηκαν γιατί δεν είχαν υποβληθεί αιτήσεις . Παράλληλα είχαμε 100 αιτήσεις εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας (ΠΕ16 & ΤΕ 16) . Από αυτές 63 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις,  9 που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία, 26 αιτήσεις χωρίς ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων και 2 χωρίς κενά και πενταετή διδακτική εμπειρία. Τελικά μετατίθενται μετά και τη γνωμοδότηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής 23 εκπαιδευτικοί μουσικής παιδείας.
3.    Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία είχαμε 112 αιτήσεις εκπαιδευτικών Γενικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 75 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, 24 αιτήσεις χωρίς οργανικά κενά, 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία και  2 αιτήσεις χωρίς πενταετία και ύπαρξη οργανικών κενών. Παράλληλα είχαμε 17 αιτήσεις εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 1 πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις. Τελικά ικανοποιήθηκαν 9 αιτήσεις επί συνόλου 22 κενών ( παρέμειναν 13 κενά γιατί δεν υπήρξαν αιτήσεις).
4.    Στα Σχολεία διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης είχαμε 109 αιτήσεις. Εξ αυτών 57 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Τελικά ικανοποιήθηκαν 11 αιτήσεις επί συνόλου 14 κενών ( παρέμειναν 3 κενά γιατί δεν υπήρξαν αιτήσεις).
5.    Οι Γενικές Μεταθέσεις ( 8701 αρχικές αιτήσεις), θα γίνει προσπάθεια να ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Ιούλη ή τη Δευτέρα 21 Ιούλη. Θα επιδιώξουμε να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων.    
 

Σχόλια (4)

 
Υπεράριθμος σε ομηρία των μεταθέσεων
17 Ιουλ 2014 23:57

18 ή 21 Ιουλίου μεταθέσεις 2014 - Mα τόσο νωρίς ; Αφήστε να έρθει ο Δεκαπενταύγουστος !!!!

 
ΒΒ
18 Ιουλ 2014 09:10

Άρχισαν πάλι τα μαγειρέματα με τα κενά και την εκτίμηση ΠΥΣΔΕ που καμία σχέση δεν έχει με τα κενά όπως τα υπολογίζει το υπουργείο. Η εκτίμηση ΠΥΣΔΕ δίνει πολύ περισσότερα κενά από τα πραγματικά. Και να πάλι τα πλεονάσματα στην περιοχή και ξανά στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να νέοι μετατιθέμενοι σε εικονικά κενά. Ξανά τα ίδια! Να κάνετε μεταθέσεις στα πραγματικά κενά κ. Υπουργέ και όχι σε ότι ονειρεύονται οι Αιρετοί. Και ΑΝ προκύψουν κενά (που δεν πρόκειται) να τα καλύψετε με αποσπάσεις και αναπληρωτές. Όλη η Ελλάδα έχει πλεονάσματα μετά τις συγχωνεύσεις και την αύξηση ωραρίου που έκανε το προηγούμενο πλάσμα που διατέλεσε Υπουγρός Παιδείας και εσείς τώρα θέλετε τι; Να μεταφέρετε τα πλεονάσματα από τη μια περιοχή στην άλλη; Μεταθέσεις στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κενά όπου αυτά υπάρχουν. ΟΧΙ μαγειρέματα. Έλεος πια με τα λάθη του παρελθόντος!

 
Θαλής
18 Ιουλ 2014 13:58

Όλα ακούγονται σαν χρονοθετημένα μα δεν είδαμε ακόμα αυτό που ΠΡΩΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ το υπουργείο και που είναι οι ενστάσεις κάποιων επί των μετατάξεων στην πρωτοβάθμια. Αυτή την "κληρονομιά" που άφησε o πρώην υπουργός Παιδείας . ΠΟΤΕ λοιπόν θα τη διαχειρισθεί ο νυν; ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ. ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ δικαοσύνη όσοι τουλάχιστον αποδεδειγμένα αδικήθηκαν .

 
ασεπιτης
21 Ιουλ 2014 02:47

Κάποιο "πουλάκι" από το υπουργείο κελάηδησε και ανέφερε νούμερα για τους ΠΕ03 αν είναι αληθινά (υπομονή λίγες ώρες απομένουν μέχρι την επίσημη ανακοίνωση) τότε αλοίμονό μας πάλι στο νησί θα περάσουμε και τον επόμενο χειμώνα.Υ.Γ: κάτι περί 4% ικανοποίηση των αιτήσεων ανέφερε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.