ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι είπαν υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση τους στο υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 05/09/2012

«Είμαστε σε ανοικτή γραμμή να γίνουν όλες οι αλλαγές άμεσα, δυστυχώς ή ευτυχώς, γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος και οι αδυναμίες τεράστιες και όλα αυτά βέβαια σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «όλα αυτά γίνονται δυνατά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τελούν τα καθήκοντά τους, με αυταπάρνηση, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και συμβάλλουν σε αυτήν την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

 

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας.
Στη συνάντηση συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου : Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη,ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Γκλαβάς, η Ειδική Γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού κ. Αθηνά Λινού.
Από το ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιάννης Μανιάτης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο Τομεάρχης Παιδείας κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Μετά τη συζήτηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας με τους συναδέλφους μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γιατί βρισκόμαστε ακριβώς στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους, ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, ότι τα βιβλία θα περιμένουν τους μαθητές.
Είδαμε όλα τα θέματα που αφορούν την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους Δήμους, σε κάθε περιοχή. Θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές οι οποίες θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μία χώρα που πιστεύει στους νέους, πιστεύει στις δυνατότητές της και στο διανοητικό κεφάλαιο που έχει. Και αυτό δεν ξεκινάει στο πανεπιστήμιο, ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο. Για αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές που έχουν προετοιμαστεί εδώ και καιρό και για το νέο λύκειο και για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την τεχνολογική εκπαίδευση.
Και νομίζω ότι ενθαρρύναμε με τις ερωτήσεις μας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον κ. Υπουργό, τον κ. Υφυπουργό ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά.
Και υπάρχει και το πανεπιστήμιο βέβαια, το οποίο πρέπει να έχει φέτος μία φυσιολογική, καλή χρονιά, παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα υπάρχουν λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας. Πρέπει να στηρίξουμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνώς ανταγωνιστικό και αξιόπιστο και η ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πηγαίνουν στο εξωτερικό και νοιώθουν ότι είναι ικανοί, με ανταγωνιστικό τρόπο, να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να διακριθούν.
Αλλά πρέπει ο νέος νόμος να εφαρμοστεί ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου. Και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και με αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτή.
Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία εκ προοιμίου στη νέα σχολική χρονιά.»

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μάχη του αυτονόητου που δίνουμε τους τελευταίους δύο μήνες, για να αρχίσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά.
Τον ενημέρωσα ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με τα λιγότερα δυνατά κενά.
Τον ενημέρωσα και για τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζουμε και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες του παρελθόντος.
Είμαστε σε ανοικτή γραμμή να γίνουν όλες οι αλλαγές άμεσα, δυστυχώς ή ευτυχώς, γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος και οι αδυναμίες τεράστιες και όλα αυτά βέβαια σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.
Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά γίνονται δυνατά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τελούν τα καθήκοντά τους, με αυταπάρνηση, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και συμβάλλουν σε αυτήν την πορεία ανάκαμψης της χώρας.
Γιατί τελικά η ανάκαμψη της χώρας δε μπορεί να έρθει αν δεν υπάρξει ανάκαμψη του εκπαιδευτικού συστήματος.
Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι εργαζόμαστε.»

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.