ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Tι είπε ο υπ.Παιδείας μετά τη μαθητική παρέλαση

Δημοσίευση: 24/03/2009


Ρεπορτάζ:esos.grgetimage-spil-parelas-4getimage-spil-parelas-5getimage-spil-parelas1getimage-spil-parelas-6

getimage-spil-paralas-2«Τα παιδιά όσο περισσότερο τα εκπαιδεύουμε, όσο περισσότερο τα διδάσκουμε, όσο περισσότερο τα βοηθούμε να αντλήσουν διδάγματα από το παρελθόν, από τις καλές στιγμές του έθνους μας, τόσο περισσότερο είναι έτοιμα και καλύτερα από εμάς να προχωρήσουν αυτήν την χώρα πιο μπροστά» τόνισε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος , μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας ο υπ. Παιδείας τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν ί για τις παρελάσεις όπως «φασιστικά κατάλοιπα» δήλωσε: «Είναι δυνατόν όταν παρελαύνει το μέλλον μπροστά από τον οποιονδήποτε, να αισθάνεται ότι αυτό είναι φασιστικό κατάλοιπο; Το αντίθετο θα σας έλεγα. Όταν με περηφάνια η νεολαία παρελαύνει, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από να δείχνει ότι υπάρχει αισιοδοξία και ότι μπορούμε πράγματι να χαμογελάσουμε για το μέλλον. Και το μέλλον είναι τα παιδιά μας».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όταν γίνεται η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, σίγουρα το μυαλό πηγαίνει στο μέλλον. Και το μέλλον μπορούμε να το κερδίσουμε, αν κάθε φορά αντλούμε χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα από το παρελθόν και, κυρίως, από την Ιστορία μας. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές, κάθε φόρα που αντιμετωπίζουμε κρίσεις, σίγουρα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να κερδίσουμε τις προκλήσεις όταν διαπιστώνουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Όταν προχωρούμε με πρόσθεση και πολλαπλασιασμό δυνάμεων, όταν εγκαταλείπουμε τις μισαλλοδοξίες και τα πάθη του παρελθόντος, τις αφαιρέσεις και τις διαιρέσεις. Και τώρα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το γεγονός ότι μπροστά στις προκλήσεις της εποχής πρέπει πραγματικά να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δουλέψουμε και να εργαστούμε μονιασμένα, να σταθούμε απέναντι στις προκλήσεις, μακριά από τους λαϊκισμούς, μακριά από τις ανέξοδες ρητορείες και να κάνουμε ουσιαστικό έργο γιατί αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία από εμάς.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούστηκαν κάποιοι χαρακτηρισμοί για τις παρελάσεις όπως «φασιστικά κατάλοιπα», πώς το σχολιάζετε;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι δυνατόν όταν παρελαύνει το μέλλον μπροστά από τον οποιονδήποτε, να αισθάνεται ότι αυτό είναι φασιστικό κατάλοιπο; Το αντίθετο θα σας έλεγα. Όταν με περηφάνια η νεολαία παρελαύνει, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από να δείχνει ότι υπάρχει αισιοδοξία και ότι μπορούμε πράγματι να χαμογελάσουμε για το μέλλον. Και το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Και τα παιδιά όσο περισσότερο τα εκπαιδεύουμε, όσο περισσότερο τα διδάσκουμε, όσο περισσότερο τα βοηθούμε να αντλήσουν διδάγματα από το παρελθόν, από τις καλές στιγμές του έθνους μας, τόσο περισσότερο είναι έτοιμα και καλύτερα από εμάς να προχωρήσουν αυτήν την χώρα πιο μπροστά.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ ένα σχόλιο για τη διαδοχολογία που έχει ανοίξει στη ΝΔ από την Κυριακή.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σταθώ στο μήνυμα της ημέρας και να μην παρασυρθώ από αυτά τα μικρά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.