Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι είπε ο υπ. Παιδείας στην κοπή της πίττας των υπαλλήλων του υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 29/01/2009


Ρεπορτάζ:esos.gr
Ενημερώθηκα για τα αιτήματά σας που αφορούν στην αύξηση του επιδόματος, τη δυνατότητα ιατρικής βοήθειας μέσα στον χώρο εργασίας και για άλλα που αφορούν στην καθημερινότητα της εργασίας. Προσωπικά, δεν θεωρώ ήσσονος σημασίας θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στο χώρο εργασίας και θα φροντίσουμε να διορθωθούν.
   Την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος στη διάρκεια της κοπής της πίτας των υπαλλήλων του υπ. Παιδείας, ενώ εμφανίστηκε συνεανετικός ως προς την πολιτική που θα ασκήσει στο χώρο της παιδείαςτονίζοντας: «Το στοίχημα που καλούμαστε να βάλουμε και να κερδίσουμε, είναι αυτό μιας καλύτερης ελληνικής εκπαίδευσης. Και είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους. Όχι μόνο ως εργαζόμενους, αλλά και ως γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. Είναι ένα στοίχημα που δεν έχει κομματικές αποχρώσεις, που απαιτεί να έχεις πολύπλευρη άποψη που ξεπερνά τις επίπεδες διαχωριστικές γραμμές και αναζητά χώρους σύνθεσης οι οποίοι είναι πάνω και πέρα από το υφιστάμενο κομματικό σύστημα. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να ξέρετε ότι έρχομαι εδώ χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς δογματισμούς και χωρίς κομματικές προσημειώσεις. Έρχομαι με ανοιχτούς ορίζοντες και πρόθυμος να ακούσω απόψεις από οποιαδήποτε πολιτική αφετηρία και αν προέρχονται.
Ειδικότερα η ομιλία του υπ. Παιδείας έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνεργάτες,
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να σας καλωσορίζω στη δική σας καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μεγάλη συνάντηση μας, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου. Είναι μια ευκαιρία να ευχηθούμε όλοι μαζί καλή χρονιά για την Ελληνική Παιδεία, για όλους όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση, τους μαθητές και τους φοιτητές. Απευθύνομαι σε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο και στον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως γνωρίζω πολύ καλά, όπως γνωρίζει και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, πως κάθε προσπάθεια, κάθε βήμα προς την κατεύθυνση μιας καλύτερης και ποιοτικότερης εκπαίδευσης στη χώρα μας βασίζεται και οφείλεται και στη δική σας εργασία, στη δική σας εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη για το αντικείμενό σας. Γιατί σε έναν χώρο όπως η Παιδεία, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η αγάπη και η αφοσίωση αποτελούν προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν απαιτείται μόνο η συνένωση δυνάμεων, δεν απαιτείται μόνο η σκληρή δουλειά, αλλά απαιτείται η αγάπη και η αφοσίωση που δίνετε στο αντικείμενό σας. Αν η Παιδεία προχωρά μπροστά, είναι γιατί εσείς την έχετε περιβάλλει με ξεχωριστή αγάπη και φροντίδα. Ζητώ, λοιπόν, από ανθρώπους σαν εσάς που αγαπάτε την νέα γενιά, τη στήριξη και τη βοήθειά σας στο δύσκολο έργο που μου έχει ανατεθεί και σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε και τη δική μου στήριξη, όχι μόνο ως Άρη Σπηλιωτόπουλου, αλλά και ως μέλους της Κυβέρνησης. Ενημερώθηκα για τα αιτήματά σας που αφορούν στην αύξηση του επιδόματος, τη δυνατότητα ιατρικής βοήθειας μέσα στον χώρο εργασίας και για άλλα που αφορούν στην καθημερινότητα της εργασίας. Προσωπικά, δεν θεωρώ ήσσονος σημασίας θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στο χώρο εργασίας και θα φροντίσουμε να διορθωθούν.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Η δουλειά που κάνετε είναι διαχρονική. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου ότι το κράτος έχει συνέχεια και για αυτό, όχι μόνο δεν ακυρώνουμε, αλλά αντίθετα ενισχύουμε τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους σας, και πιστεύω θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι δεν ήρθα εδώ για να επιβάλω μονοσήμαντες απόψεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να έχω με τον καθένα σε αυτό το Υπουργείο την πιο αποδοτική συνεργασία. Άλλωστε το στοίχημα που καλούμαστε να βάλουμε και να κερδίσουμε, είναι αυτό μιας καλύτερης ελληνικής εκπαίδευσης. Και είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους. Όχι μόνο ως εργαζόμενους, αλλά και ως γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. Είναι ένα στοίχημα που δεν έχει κομματικές αποχρώσεις, που απαιτεί να έχεις πολύπλευρη άποψη που ξεπερνά τις επίπεδες διαχωριστικές γραμμές και αναζητά χώρους σύνθεσης οι οποίοι είναι πάνω και πέρα από το υφιστάμενο κομματικό σύστημα. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να ξέρετε ότι έρχομαι εδώ χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς δογματισμούς και χωρίς κομματικές προσημειώσεις. Έρχομαι με ανοιχτούς ορίζοντες και πρόθυμος να ακούσω απόψεις από οποιαδήποτε πολιτική αφετηρία και αν προέρχονται. Γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτές οι απόψεις, αν είναι σωστές, μπορεί κανείς να τις συνθέσει και να αποκτήσουν την δική τους δυναμική ώστε να θέσουμε την Παιδεία πάνω από τα μικρά που μας χωρίζουν και να την βάλουμε εκεί που πραγματικά της αξίζει. Εκεί που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.  

Καλή Χρονιά.

Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ