Το «έλα να δεις» έγινε στην αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης

15/09/2014

Ενημερώθηκε: 15/09/2014, 12:32

Άκουσε το άρθρο

Οι διαδικασίες  και το αποτέλεσμα στην αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, απέδειξαν ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση δεν εξασφάλισε  το κύρος αυτού του νέου θεσμού, με αποτέλεσμα να γίνει το «έλα να δεις».
Συγκεκριμένα   στη διαδικασία αξιολόγησης επικράτησε το πλήρες «μπάχαλο», καθώς, οι Περιφερειακοί Διευθυντές, ακολούθησαν διαφορετικές μεθόδους στο ζήτημα της συνάντησης- «συνέντευξης».
Στην Αττική και Θεσσαλονίκη οι Περιφερειακοί διευθυντές καλούσαν ανά ομάδες τους σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Στην Αν Μακεδονία ο Περιφερειακός Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη, αλλά γίνονταν συζήτηση και όχι συνέντευξη
Στην Πελοπόννησο ο Περιφερειακός   Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις είχαν χαρακτήρα συνέντευξης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Από τις φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης, προκύπτει ότι οι βαθμολογίες διαφέρουν κατά Περιφέρεια. Για παράδειγμα υπάρχει Περιφερειακός Διευθυντής που βαθμολόγησε με 95 και 100 σχεδόν τα αξιολογούμενα στελέχη , ενώ άλλος Περιφερειακός διευθυντής  έβαλε βαθμούς 65 και 70.
Ο υπουργός Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων,  καλείται να δημοσιοποιήσει τις βαθμολογίες των στελεχών εκπαίδευσης, για ένα ακόμη λόγο , ότι κυκλοφορούν έντονα οι  στελέχη εκπαίδευσης που είναι ή ήταν κοντά στην εξουσία  βαθμολογήθηκαν με άριστα. Ετσι μόνο θα αποφευχθεί η  όποια "σκιά".
ΦΟΒΙΕΣ
Επειδή   οι  βαθμολογίες της αξιολόγησης θα ληφθούν υπόψη στα κριτήρια για τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης που θα γίνουν τον Ιούλιο του 2015, υπάρχει κίνδυνος Σχολικός  Σύμβουλος, ο οποίος θα θεωρήσει  ότι ενδεχομένως να κινδυνεύει  από εκπαιδευτικό που θα τον αξιολογήσει , να  του βάλει χαμηλή βαθμολογία.  
Δυστυχώς το ΠΔ δεν προβλέπει κάποια ασφαλιστική δικλίδα σ αυτές τις περιπτώσεις, πέραν της ένστασης.
ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Το τι έγινε με τις  προθεσμίες ενστάσεων διαβάστε απλά   την ενημέρωση που έκανε  στις 11 σεπτεμβρίου στους Σχολικούς Συμβούλους ο πρόεδρος της ΠΕΣΣ Γιώργος Αλεξανδράτος
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι καλησπέρα σας. 
Σας ενημερώνω ότι σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα πως η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων άλλαξε, ξαφνικά, και έγινε  έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 (από 5 Οκτωβρίου που ήταν αρχικά).
Κατόπιν αυτού επικοινώνησα αμέσως  με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ,  κ. Γκλαβά Σωτήριο και εξέθεσα τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αιφνιδιαστική αλλαγή της προθεσμίας υποβολής των Ενστάσεων.   Ο Πρόεδρος  του ΙΕΠ με διαβεβαίωσε  ότι θα επιληφθεί  άμεσα του θέματος.  Πράγματι, τώρα το απόγευμα με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ ότι, τελικά,  θα παραταθεί η προθεσμία έως και την Παρασκευή   19 Σεπτεμβρίου 2014 και θα αναγραφεί η παράταση αυτή και στην  πλατφόρμα της Αξιολόγησης. https://www.iep.edu.gr/evaluation/
 Να σας ενημερώσω, επίσης,  ότι σε επικοινωνία που είχα και με τον Πρόεδρο  της ΑΔΙΠΠΔΕ, κ. Ματσαγγούρα Ηλία, μου ανέφερε ότι η Ένσταση πρέπει να αποσταλεί και σε έντυπη μορφή (πέραν της ηλεκτρονικής υποβολής) και στην ΑΔΙΠΠΔΕ, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας  (Μαρούσι) με την ένδειξη «για ΑΔΙΠΠΔΕ», γιατί εκεί  έχει την έδρα της η  ΑΔΙΠΠΔΕ.
 Με ειλικρινή εκτίμηση, 
Γιώργος Αλεξανδράτος
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΣΣ
Συνεδριάζει σήμερα  το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων , όπου θα συζητηθηθούν τα προαναφερόμενα ζητήματα της αξιολόγσης των στελεχών εκπαίδευησης. Το esos θα σας ενημερώσει άμεσα για τις αποφάσεις της ΠΕΣΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ