ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΙΕΠ στηρίζει τους Σχολικούς Συμβούλους

Δημοσίευση: 05/06/2014
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Alt Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Title Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της τη συνάντηση με τον  Πρόεδρο και το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), ενώ σημειώνει πως « διεξήχθη (η συνάντηση)σε θετικό κλίμα και ο Πρόεδρος του ΙΕΠ  τοποθετήθηκε θετικά στα   παρακάτω θέματα που του τέθηκαν ,  δηλώνοντας ότι το ΙΕΠ θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αντίστοιχων ζητημάτων και θεμάτων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του.
 Από την πλευρά του ΔΣ της ΠΕΣ τέθηκαν  τα ζητήματα σχετικά με την αξιολόγηση, την τοποθέτηση κατάλληλου προσωπικού στα Γραφεία των ΣΣ, τον εξοπλισμό των Γραφείων  και γενικότερα θέματα που αφορούν  στην εκπαιδευτική λειτουργία.
Επίσης  επαναβεβαιώθηκαν   οι θέσεις της ΠΕΣΣ που συνοψίζονται στην κατ΄ αρχήν θετική στάση  σχετικά με την αξιολόγηση προτείνοντας παράλληλα βελτιώσεις στο ΠΔ. 152/2013, ώστε η εφαρμογή του να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την επαγγελματική και ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού. Για το σκοπό αυτό η ΠΕΣΣ  επεσήμανε  την αντίθεσή της στο ζήτημα των ποσοστώσεων που προβλέπει ο Νόμος 4024, γιατί θεωρεί ότι η εφαρμογή του θα επιφέρει  αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποβλέπει η εφαρμογή της αξιολόγησης.
 Παράλληλα,  τονίστηκε η ανάγκη  λειτουργίας επιμορφωτικών προγραμμάτων στα ΠΕΚ με την ανάλογη υποστήριξη,  ώστε ο θεσμός της επιμόρφωσης να στηρίζει το  πολυεπίπεδο   έργο των εκπαιδευτικών.
  Η  συνάντηση ήταν  εποικοδομητική, διεξήχθη σε θετικό κλίμα και ο Πρόεδρος του ΙΕΠ  τοποθετήθηκε θετικά στα προαναφερθέντα θέματα,  δηλώνοντας ότι το ΙΕΠ θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αντίστοιχων ζητημάτων και θεμάτων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.