Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το Σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη-λήξη του σχολικού έτους, αργίες και διακοπές

Δημοσίευση: 31/05/2014
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Σχέδιο της υπουργικής απόφασης, σχετικά με την έναρξη-λήξη του σχολικού έτους, αργίες και διακοπές, προβλέπει τα εξής:
1. Το σχολικό έτος 2014-15 για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 31η Αυγούστου 2015.
2. Για το σχολικό έτος 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.
3. Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια,δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια,Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
4. Για το σχολικό έτος 2013-2014, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Νηπιαγωγεία και η διδασκαλία των μαθημάτων στα Δημοτικά λήγουν στις 13 Ιουνίου 2014 ενώ για το σχολικό έτος 2014-15 θα λήξουν στις 15 Ιουνίου 2015.
5. Οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.
6. Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου2015, δεναποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για ολες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
7.Για τα όσα δεν αναφέρονται στην απόφαση περί  σχολικού έτους, διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν  όσα αναφέρονται στα Προεδρικά Διατάγματα  200/98 και 201/98 και για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   ισχύουν τα Προεδρικά Διατάγματα 104/79 και η υπουργική απόφαση 80033/Γ2/2006

Σχόλια (9)

 
Νίκος
30 Μάιος 2014 14:45

Αν ισχύσει η κατάργηση της αργίας τους Αγ. Ιωάννου (7 Ιανουαρίου), χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις επαρχίες θα πρέπει να ταξιδεύουν την προηγούμενη, δηλ. την ημέρα των Θεοφανίων που καθαγιάζονται τα ύδατα, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Αποτέλεσμα: Να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή. Τέτοια μιζέρια για μια μέρα. Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος τι έχει να πει πάνω σ' αυτό το θέμα;

 
@Νίκος
30 Μάιος 2014 15:49

Mπορείς όμως να παρακολουθείς στο μιναρέ της γειτονιάς σου τον Χότζα να κηρύττει, και να νιώσεις την προοδευτικίλα σου να σε πλημμυρίζει.

 
Επίσης...
30 Μάιος 2014 16:16

Επίσης αν παρουσιαζόμαστε την 1η Σεπτεμβρίου δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία για την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους.

 
μουτζαχεντίν
30 Μάιος 2014 17:47

Άρα: καταργούμε τα Θεοφάνεια, καταργούμε και τους Τρεις Ιεράρχες.Ενώ αν καμιά ομάδα (ονόματα δε λέμε) γνωστής πόλης και δημοτικής αρχής έχει εκδηλώσεις θα παρατήσουμε το μάθημα να τρέξουμε και θα βάλουμε και καπελάκια.

 
Δεν πρέπει
30 Μάιος 2014 23:13

Την ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννου 7 Ιανουαρίου του νέου ημερολογίου, οι θρησκευτικές κοινότητες του παλαιού ημερολογίου εορτάζουν τα Χριστούγεννα. Γιατί να στερηθούν τη γιορτή ή να πάρουν απουσίες όσα παιδιά ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο; Σεβόμαστε υποτίθεται τις κάθε είδους ιδιαιτερότητες και ισότητες ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση καταργείται η αργία τόσο για τους νεοημερολογίτες όσο και για τους παλαιοημερολογίτες και μάλιστα για έναν λαό που στατιστικά θρησκεύει περισσότερο από τους άλλους λαούς της ΕΕ.

 
Μαρία
30 Μάιος 2014 23:20

Πράγματι, με όλα αυτά τα νέα μέτρα, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν π.χ. στην παραμεθόριο τους σκέφτεται κανείς ή τους έχουμε εντελώς ξεχάσει όπως και τα ίδια τα μέρη όπου υπηρετούν; Κόπηκαν που κόπηκαν οι μεταθέσεις, οι οικογένειές τους πότε θα τους βλέπουν αν π.χ. το σχολικό έτος τελειώνει στις 10 Ιουλίου όπως ακούγεται; Γιατί δεν γίνεται ειδική μνεία για τέτοιες περιπτώσεις;

 
Γιώργος ... Καρπάθιος
31 Μάιος 2014 18:29

Φίλε μουτζαχεντίν, δεν ξέρω αν είσαι εκπαιδευτικός αλλά διάβαζε σωστά: "...μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου" οι διακοπές Χγέννων. Που είδες εσύ να χάνεται η γιορτή των Φώτων; Όσο για αυτή των τριών Ιεραρχών δεν χάνεται επειδή πολλοί που είχαν μάθει να μην πατάνε εκκλησία/σχολείο αυτή την ημέρα θα το κάνουν (;) τώρα. Ακόμη, αυτό για τις 10 Ιουλίου πράγματι ακούγεται αλλά δεν ...βλέπεται. Γενικά πολύ μιζέρια σε μας τους εκπαιδευτικούς. Τρέμουμε μη τυχόν και δουλέψουμε καμμιά μέρα παραπάνω... Ξέρετε ασφαλώς πόσο μας εκτιμά ο κόσμος για την χρονική έκταση της δουλειάς μας, έτσι δεν είναι;! Κι ο καθένας το μακρύ και το κοντό του: παλιό ημερολόγιο, 1η Σεπτεμβρίου κλπ. Μόνο τα γενέθλιά μας δεν ζητήσατε να ...αργιοποιηθούν. Για κάτι τέτοια μας έχει πιάσει ο κόσμος στο στόμα του και ποιος θα μας βγάλει, αν όχι εμείς οι ίδιοι;

 
ΕΛΕΑΝΝΝΑ
01 Ιουν 2014 22:58

Πες τα Γιώργο Καρπάθιε, δυστυχώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, δεν παίζονται Ακούω τώρα φίλη φίλης να λέει " φέτος που έχω παιδί που δίνει πανελλήνιες και ήθελα να είμαι κοντά του με έβαλαν να κάνω επιτήρηση Απαράδεκτο!!!"ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ... Ε δεν πάνε καθόλου καλά οι εκπαιδευτικοί

 
Κοζανίτισα
02 Ιουν 2014 15:02

Συμφωνώ με τα δυο τελευταία σχόλια σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι πρέπει α) να περιμένουμε την τελική απόφαση, και αν μπορεί η ΟΛΜΕ/ΔΟΕ να επηρρέασει προς το βέλτιον, με επιχειρήματα (βλέπε το ανέκδοτο Λευκή Εβδομάδα, αν γίνει ποτέ) β) το πρόβλημα δεν είναι οι μέρες, είναι οι ολοένα αυξανόμενες ώρες πρόσθετης δουλειάς (σπίτι, στα κενά...) για να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα στις αυξανόμενες απαιτήσεις που επιβάλλει το υπουργείο στους μαθητές και, κατ'επέκταση, σε εμάς. Αφήνω τις αυξανόμενες μετακινήσεις μας, εντός και εκτός έδρας μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.