ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: Σε 6 σχολεία τεχνικά προβλήματα-Το δίκτυο ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά

Δημοσίευση: 29/05/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μόνο σε 6 σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα τεχνικής φύσεως, τα οποία αντιμετωπίστηκαν, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων για τους μαθητές της Α. Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.Στις εξετάσεις συμμετείχαν περίπου 80.000 μαθητές
«Το δίκτυο ακόμα και στις ώρες υψηλού φόρτου ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά και η διαδικασία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» ανέφεραν σήμερα το απόγευμα πηγές του υπουργείου Παιδείας.
 Τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θέμα ή θέματα που κληρώθηκαν δεν είχαν διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα δικαιολογημένους λόγους, να πραγματοποιήσουν και δεύτερη κλήρωση θεμάτων (με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας), υπό την προϋπόθεση ότι έχει συνταχθεί προηγουμένως σχετικό πρακτικό στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι που δικαιολογούν τη δεύτερη αυτή κλήρωση.
Η Τράπεζα θα εμπλουτιστεί τον Σεπτέμβριο με νέα θέματα, ενώ την ίδια περίοδο θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Β΄ Λυκείου.
Σκοπός της Τράπεζας Θεμάτων είναι να εξαντλούν όλοι οι εκπαιδευτικοί τη διδακτέα ύλη, ώστε να μην υπάρχουν μαθησιακά κενά και ανισότητες στα παιδιά. Γιατί η τυχαιότητα των μισών θεμάτων που θα είναι υποχρεωμένος να αντλήσει ο καθηγητής την ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων αποκλείει την πιθανότητα της μη κάλυψης της ύλης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.