«Καταθέτουμε τρία σχέδια νόμου», είπε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.
«Τα εκπόνησε το υπουργείο υπό την ηγεσία του Κώστα Αρβανιτόπουλου και τα βρήκαμε ολοκληρωμένα, άλλα είχαν περάσει από διαβούλευση άλλα όχι, τα επεξεργαζόμαστε κι εμείς στην τελευταία λέξη πριν την κατάθεση γιατί εμείς θα βάλουμε την υπογραφή μας»,είπε ο κ. Λοβέρδος και ανακοίνωσε:.
Α.Το Σχέδιο νόμου για τη νομική προσωπικότητα των Εκκλησιών, κατατίθεται εντός του Ιουλίου. Παρακαλώ πολύ την Καθολική Εκκλησία, να υπερβούν ένα πρόβλημα που έχουν, που καθυστερεί την κατάθεση του σχεδίου νόμου.
Β.Η διαβούλευση έχει γίνει ολοκληρωμένα απ’ ό,τι ο κ. Γενικός, ο κ. Καλαϊτζής μ’ έχει ενημερώσει, θεωρώ πλήρη την εργασία που έχει γίνει από την πλευρά του, και τους παρακαλώ δι’ υμών, να πουν ένα ναι και να μην επιδιώκουν τη δική τους χωριστή μεταχείριση εναντίον όλων των άλλων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτως ώστε όλοι μαζί με όρους απολύτου ισότητος, να προχωρήσουμε στην κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου που δεν κατατίθεται, εξαιτίας τους.
Γ.Το ζητώ με όλη την αγάπη ως υπουργός και ως πολιτική ηγεσία που θα σεβαστούμε στο ακέραιο τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη θρησκευτική ελευθερία να υπερβούν μια δυσκολία και να δώσουν τη συναίνεσή τους για να προχωρήσει με απόλυτη δημιουργικότητα και συναίνεση η κατάθεση του σχεδίου νόμου.
Δ.Το δεύτερο: Σχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία. Και αυτό κατατίθεται εντός του Ιουλίου, πρόβλεψή μου είναι ότι θα κατατεθεί πρώτο αυτό, αλλά θα σας πει ο κ. υφυπουργός και σχέδιο νόμου για τα Ειδικά Σχολεία, και αυτό της αρμοδιότητος του ιδίου Υφυπουργού, του κ. Δερμετζόπουλου, που θα κατατεθεί τον Αύγουστο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί καθυστερεί, πού δημιουργεί προσχώματα η Καθολική Εκκλησία;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, συζήτησα το θέμα με τον κ. Καλαντζή και έχω και σημειώματά του. Για ό,τι ειδικότερο θέλετε, εδώ είναι να σας δώσει διευκρινίσεις. Ωστόσο, συγκράτησα αυτό που σας είπα στην αρχή: Οργανώνεται η νομική προσωπικότητα των Εκκλησιών, αν κατάλαβα κ. Καλαντζή και διορθώστε με για να μαθαίνω, με δυο τρόπους: Έχουμε ορισμένες περιπτώσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και ορισμένες περιπτώσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Στις δεύτερες είναι τα κυρίαρχα ρεύματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι δεδομένες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακριβώς. Η Καθολική δε θέλει να μπει στην περίπτωση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, προτείνοντας να συνάπτει τα λεγόμενα κονκορδάτα με το ελληνικό κράτος κατά τους τύπους του Βατικανού. Αυτό εάν το έκανε δεκτό η Ελληνική Δημοκρατία, δημιουργούσε δυο μέτρα και δυο σταθμά σε βάρος και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δε μπορεί να γίνει αυτό. Ούτε μπορεί να είναι κάτι ξεχωριστό η Καθολική Εκκλησία και έναντι των άλλων Εκκλησιών, όχι μόνο κατά το Σύνταγμα και για τους γνωστούς λόγους, λόγους τιμής και τάξης, επικρατούσα θρησκεία στη χώρα.
Δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό, εμείς δε μπορούμε να το δεχθούμε, κατάλαβα ότι και ο Γραμματέας αυτό εισηγείται, είναι σαφέστατο. Άρα, περιμένουμε την Καθολική Εκκλησία και το ξαναλέω αυτό, να προσαρμοστεί.
Τρία νομοσχέδια έτοιμα για τη Βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ικανοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα Σεμινάρια αξιολόγησης των Στελεχών Εκπαίδευσης
Κανένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα δεν πρέπει να είναι κλειστό
Οι ανακοινώσεις του Κ. Κουκοδήμου για ΙΕΚ, εξετάσεις, σχολικό αθλητισμό, αποσπάσεις και εκπαιδευτική τηλεόραση
Ποιες είναι οι προτεραιότητες του υφυπουργού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέχρι 3 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: Μετά τα στατιστικά των βαθμολογιών η λήψη διορθωτικών μέτρων
Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ : Ευνοϊκές ρυθμίσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια
Στάση εργασίας Μελών Δ.Ε.Π. στην Ιατρική Αθηνών
Ερώτηση στη Βουλή για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας
Επαναλειτουργεί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Γνωμοδοτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των Διευθυντών Σχολείων σε διαδικασίες εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον υπουργό Παιδείας
ΣΗΜΕΡΑ: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Επιστολή Κ. Μητσοτάκη προς Α. Λοβέρδο: 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος
Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική
Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών από τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ
ΠΕΣΣ: Οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν ταυτίζονται με πολιτικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.