ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: «8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Μicrosoft Ελλάς για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς»

Δημοσίευση: 21/11/2012

μέρος της ευρύτερης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της, «Συνεργάτες στη Μάθηση».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα μέσα από το διαγωνισμό ενθαρρύνεται η προώθηση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα αναπτύξουν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι: η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχτηκε.

Από τις συμμετοχές στον Ελληνικό διαγωνισμό, θα διακριθούν τρεις, οι οποίες θα λάβουν πλούσια δώρα καθώς και μια συμμετοχή θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχει
στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο
σε διαφορετική Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα
έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες με Ευρωπαίους
συναδέλφους τους, να συμμετέχουν σε συνεργατικές δραστηριότητες, καθώς και να
ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή στην Ευρώπη καθώς από το 2004
μέχρι σήμερα έχει κερδίσει έξι (6) Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση mathisi@microsoft.com, έτσι ώστε να λάβουν όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και υλικό χρήσης δωρεάν εργαλείων για την εκπαίδευση ή να ακολουθήσουν τις οδηγίες ανάρτησης της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργάτες στη Μάθηση τις οποίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.partnersinlearning.gr .
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ