ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:Διευκρινίσεις για την αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας τίτλων ξένων σχολείων

Δημοσίευση: 15/01/2013
Ύστερα από ερωτήματα που έχουν τεθεί στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του υπουργείου Παιδείας  σχετικά  με  την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν. 3794/2009 για την αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας των τίτλων που εκδίδουν τα ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες,  η προισταμένη της Διεύθυνσης Θάλεια Νοβάκη με έγγραφό της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ  ) διευκρινίζει  τα εξής:
«Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούν τα ξένα σχολεία της ημεδαπής είναι ισότιμοι και αντίστοιχοι των τίτλων που χορηγούν τα ελληνικά σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το οποίο τους χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει οι τίτλοι σπουδών να συνοδεύονται από σχετικό έγγραφο του αρμόδιου τμήματος της Πρεσβείας της χώρας όπου θα βεβαιώνει ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται από κάθε ξένο σχολείο είναι το αντίστοιχο της  ξένης χώρας που έχει υιοθετηθεί».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ