ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για την υπαγωγή υποψηφίων στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης

Δημοσίευση: 08/08/2014
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Alt Text: 
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Title Text: 
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων των προερχομένων από την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης εντάσσεται ο Έλληνας πολίτης που, σωρευτικώς:
α) είναι μουσουλμάνος το θρήσκευμα,
β) έλκει την καταγωγή του από πρόσωπα ανήκοντα στην μειονότητα αυτή και
γ) είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δήμου της Θράκης ή άλλου δήμου της χώρας κατόπιν μετεγγραφής εκ του δήμου της Θράκης.
Δεν δύναται να υπαχθεί στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υποψήφιος, ο οποίος, αν και έλκει την καταγωγή από την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ως απόγονος Έλληνα πολίτη της μειονότητας αυτής, δεν είναι μουσουλμάνος το θρήσκευμα.
Την παραπάνω Γνωμοδότηση εξέδωσε, ομόφωνα, το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ