Οι Μητροπολίτες θα αποφασίζουν εάν θα εγγράφονται στα εκκλησιαστικά Λύκεια και γυμνάσια μαθήτριες

24/07/2009

Ενημερώθηκε: 20/01/2014, 14:19

Άκουσε το άρθρο

spil-ieronymos2Ρεπορτάζ:esos.gr


Oι ίδιοι οι Μητροπολίτες θα αποφασίζουν για την ενδεχόμενη εγγραφή μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις διευκρίνισε σήμερα το υπ. Παιδείας με ανακοίνωσή του

Ειδικότερα σχετικά με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπ.Ε.Π.Θ. με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2009-2010, το απ το υπ. Παιδείας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και την εκπαιδευτική νομοθεσία και σκοπό έχει την έγκαιρη και πληρέστερη προετοιμασία του επικειμένου σχολικού έτους 2009-2010. Επιπροσθέτως, ενισχύει την αυτοδυναμία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, αφού διευρύνει τις αρμοδιότητες των επιχωρίων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποφασίζουν τελικά οι ίδιοι για την ενδεχόμενη εγγραφή μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις.

Κατά συνέπεια, ουδεμία πρόθεση εκ μέρους του Υπ.Ε.Π.Θ. υπάρχει για την μεταβολή του χαρακτήρα των εκκλησιαστικών σχολείων, αλλά αντίθετα, εναπόκειται στην δικαιοδοσία του επιχωρίου Μητροπολίτη εάν το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο ή Λύκειο θα παραμείνει αμιγές αρρένων ή μεικτό σχολείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ