Τι είπε ο υπ. Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

01/09/2009

Ενημερώθηκε: 20/01/2014, 14:19

Άκουσε το άρθρο

spil-ieronymos1Ρεπορτάζ:esos.gr

Ειδικό νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση ετοιμάζει το υπ. Παιδείας νακοίνωσε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος , αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο .


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχα την δυνατότητα να συναντηθώ για μια ακόμα φορά με τον Αρχιεπίσκοπο με τον οποίο άλλωστε με συνδέει όχι μόνο η συνεργασία αλλά αισθήματα εκτίμησης και εμπιστοσύνης για το σημαντικότατο έργο το οποίο κάνει. Βέβαια η σημερινή συνεργασία είχε να κάνει με την τροποποίηση κάποιων διατάξεων για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζουμε για να αντιμετωπίσουμε κάποια ζητήματα που αφορούν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ζητήματα θα τακτοποιηθούν και είμαι βέβαιος ότι η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας θα βαίνει από το καλό στο καλύτερο.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοείτε τον καταστατικό χάρτη κύριε Υπουργέ;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι εννοώ κάποιες διατάξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με λειτουργικά ζητήματα, τα οποία πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε.


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Υπουργός μας για να συζητήσουμε πάνω σε ένα νομοσχέδιο το οποίο εκκρεμεί από πολύ καιρό και η επίσκεψή μας είχε κανονιστεί να γίνει πριν από λίγες ημέρες αλλά λειτουργούσε η Ιερά Σύνοδος και για αυτό είχε αναβληθεί για σήμερα. Το νομοσχέδιο όμως αυτό αφορά στην εσωτερική διοίκηση της Εκκλησίας, ιδίως σε υπαλληλικά θέματα, τακτοποίηση των κλιμακίων εξελίξεως των ιερέων και άλλα θέματα, άλλα μικρότερα και άλλα σπουδαιότερα, τα οποία όμως είναι αναγκαία, τα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Για αυτό ήθελα να παρακαλέσω και πάλι τον κύριο Υπουργό, να τα ξανασυζητήσουμε, να τα δούμε και ευχαριστώ για την κατανόηση που βρήκα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάνατε κάποια αναφορά στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση;


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Γενικότερα όχι. Εξάλλου αυτά προβλέπονται σε ειδικό νομοσχέδιο, θα προχωρήσει αργότερα. Τώρα ήταν πιο πολύ τα θέματα εκείνα τα οποία μένουν και έχουν σχέση με την εξέλιξη, τα κλιμάκια των περιοχών μας, τον τρόπο καταλήψεως των θέσεων κ.τ.λ. Θέματα εσωτερικά.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω αν αναφερθήκατε, αν μιλήσατε καθόλου στο θέμα της Μητρόπολης Αττικής, δεν σας απασχόλησε;


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Είναι ένα θέμα που έχει τεθεί εδώ και πολλά χρόνια, οι προτάσεις υπάρχουν και προχωρούν.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα προχωρήσετε σε διχοτόμηση της συγκεκριμένης Μητρόπολης;


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Η πρόταση υπάρχει.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το συζητήσετε στη Σύνοδο;


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Η Σύνοδος έχει αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά αυτό μένει σε εκκρεμότητα να αποφασιστεί.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ θα μας πείτε κι εσείς δύο λόγια γιατί έχουμε κι άλλα θέματα πέρα από τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, έχουμε και όλη αυτή τη συζήτηση για τις εκλογές για το αν θα αλλάξετε αν θα φύγετε από ‘δω, θα μας εγκαταλείψετε αν θα πάτε σαν εκπρόσωπος τύπου, τι συμβαίνει με όλα αυτά;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλεία μας και την κάνουμε κανονικά.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκλογές βλέπετε εσείς στον ορίζοντα;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας είπα, συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ