Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ: Με τους επιμελείς φοιτητές κανείς δεν ασχολείται

Δημοσίευση: 22/08/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ναι, όσοι προσπαθούν "δικαιούνται" μια ακόμα παράταση. Και μετά το τέλος αυτής της παράτασης χρειάζεται άλλη μια παράταση για λόγους "ανωτέρας βίας". Και μετά άλλη μια παράταση για λόγους που θα σκεφτούμε τότε γιατί ακόμα είναι νωρίς .
Άλλωστε ως γνωστόν σε αυτή την χώρα πάντα ασχολούμαστε με αυτούς που τρόπον τινά δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Για αυτούς θα φτιάξουμε τροπολογίες και νομοθετικές ρυθμίσεις σε νομοσχέδια, σε αυτούς θα δώσουμε παρατάσεις κλπ.
Αντίθετα με τους επιμελείς και συνεπείς κανείς δεν ασχολείται.
Με αυτούς τους "ελεύθερα σκεπτόμενους" σε πολλά εισαγωγικά δεν πρόκειται να προχωρήσει η χώρα. Θα παραμείνει πάντα αυτό που είναι σήμερα.
Μια χώρα με κουλτούρα, νοοτροπία, λειτουργία αφρικανικού κράτους που κατά τύχη βρέθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος και κατά τύχη είχε πολύ σημαντικούς προγόνους και ιστορία.
Σε όλα τα άλλα όμως Αφρική...

Σχόλια (5)

 
Mpampis
22 Αυγ 2014 12:24

Ευχαριστώ πολύ για την δημοσιεύση το esos.grΤο σχόλιο είναι βασισμένο και στο άρθρο του κ.Άγγελου Στάγκου που αναρτήθηκε χθες στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή" και περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο στο σχόλιο μου.Εδώ το link για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει:http://www.kathimerini.gr/780557/opinion/epikairothta/politikh/oi-aiwnio...

 
τζενη
22 Αυγ 2014 14:10

ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣΑς αφήσουν τις αμοιβαίες μεταγραφές ελεύθερες .Θα πει κάποιος ότι έτσι μπορει να γίνουν θέμα οικονομικής συναλλαγής όπως είχαν γίνει παλαιότερα και γι αυτό καταργήθηκαν ή κάποιος να δίνει κάθε χρόνο πανελλαδικές για να εμπορεύεται την επιτυχία του .Όμως νομίζω ότι αυτό λύνεται με το να δικαιούται αμοιβαία μεταγραφή κάποιος μόνο μία φορά και εάν θέλει να ξαναδώσει εξετάσεις να μπαίνει σε πίνακα για απλή μεταγραφή κι όσο για το χρηματκό θέμα ,έ ,θα κερδίσει κάτι και ο άριστος μαθητής αλλά θα μειωθούν και τα έξοδα σπουδών του άλλου που επιθυμεί τη μεταγραφή,( ελεύθερη αγορά βλέπεις).

 
Kostas
22 Αυγ 2014 14:41

Αναλογίζομαι το ζήλο του σχολιαστή να αντιπαραβάλει τους λιμνάζοντες φοιτητές με τους επιμελείς φοιτητές και απορώ επειδή :1. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Υπουργός λαμβάνει πρωτοβουλία για τους επιμελείς λιμνάζοντες φοιτητές, που η διαγραφή τους θα αποβεί επιζήμια τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.2. Λιμνάζοντες φοιτητές δεν είναι απαραίτητα οι μη καταρτισμένοι φοιτητές. Η διάρκεια φοίτησης είναι μία μόνο παράμετρος που δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα το βαθμό κατάρτισης ενός φοιτητή. Ιδανικά όλοι θα τελείωναν στον ελάχιστο χρόνο, ωστόσο η κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ατομικά ανάλογα με το πραγματικό ενδιαφέρον και την ουσιαστική απόδοση του καθενός φοιτητή στη διάρκεια των σπουδών. Ας μην αναφερθούμε σε πλείστα παραδείγματα πτυχίων του εξωτερικού από δήθεν αξιόπιστες χώρες που αποκτώνται με ...περίεργους τρόπους.3. Η παράταση του χρόνου φοίτησης δεν προκύπτει απαραίτητα από έλλειψη επιμέλειας όπως διαστρέφεται μάλλον ύποπτα το δίλημμα. Στο να έχει κανείς καθυστερήσει στις σπουδές του μπορεί να συμβάλλουν άλλοι λόγοι και ειδικότερα ανωτέρας βίας για τους οποίους ο καλός νομοθέτης οφείλει να προβλέπει εξαιρέσεις βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.4. Το να υπάρχει πρόνοια για τους λιμνάζοντες φοοτηές δεν αναιρεί καθ' οιονδ'ηποτε τρόπο την ύπαρξη πρόνοιας για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία φοιτητών.5. Αλλά ειδικότερα η πρόνοια για τους λιμνάζοντες φοιτητές σε μια δύσκολη περίοδο αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας κατά τον ίδιο τρόπο που οι συγκυρίες επιβάλλουν την ανάλογη μέριμνα σε ανάλογες πληττόμενες κατηγορίες πολιτών. Αν το σκεπτικό του νομοθέτη θα ήταν το κράτος να σταματήσει να μεριμνά για τους συμπολίτες μας που δεν υπήρξαν 'επιμελείς' στη ζωή τους, τότε πόσο θα φάνταζε λογικό να πάψουν οι κρατικές πρόνοιες απέναντι στους οικονομικά αναξιοπαθούντες, αναρωτιέμαι.. .

 
George
23 Αυγ 2014 03:19

Εντελώς άστοχη σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων. Δηλαδή συγκρίνουμε επιμελείς με μάλλον «αιώνιους ή λιμνάζοντες» φοιτητές. Άρα οι «αιώνιοι» φοιτητές θεωρούνται αυτόματα αμελείς και άρα ταυτόχρονα και χωρίς γνώσεις.Οι γνώσεις και οι ικανότητες όμως πουθενά στον κόσμο δεν αποδεικνύονται με την επιμέλεια.

 
Mpampis
23 Αυγ 2014 11:04

Ναι ναι έχεις δίκαιο.Εγώ νομίζω πως αυτούς τους 150000 "επιμελείς φοιτητές" που διαγράφονται θα τους προσλάβουν οι καλύτερες εταιρίες όχι στην Ελλάδα αλλά στον κόσμο..αφού όπως μας λες οι γνώσεις δεν προκύπτουν από την επιμέλεια άρα ούτε και μέσα από ένα πτυχίο. Α και μια και λες για επιμέλεια.Εξαρτάται και το τι ορίζεις ως επιμέλεια;Γιατί εγώ εννοώ την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων,την εκπόνηση εργασιών,την συμμετοχή στις εξετάσεις αλλά και την περάτωση ενός σημαντικού μέρους των μαθημάτων κάθε εξαμήνου.Για να καταλάβεις στο ΗΒ θα πρέπει σε κάθε εξάμηνο να περάσεις επιτυχώς ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων αλλιώς αν δεν τα καταφέρεις 2 συνεχόμενες φορές ΠΑΣ σπίτι σου.Οι αμελείς φοιτητές ή αυτοί που δεν μπορούν στο ΗΒ πολύ απλά ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.Φεύγουν από το Πανεπιστήμιο.Και μην μου πει κανείς οτί συγκρίνουμαι ανόμοια πράγματα.Επίσης λέει ο άλλος για πρόνοια ακόμα και σε αμελείς ομάδες του πληθυσμού.Εγώ δεν είπα να μην υπάρχει πρόνοια σε αυτούς.Εγώ λέω πως αυτοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ.Αν ασχολούμαστε συνεχώς μαζί τους είναι σαν να τους έχουμε για πρότυπο.Σε σοβαρές χώρες στα πλαίσια της εκπαίδευσης τα "φώτα είναι στραμένα" στους επιμελείς και σε αυτούς που παράγουν έργο. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι αιώνιοι ή λιμνάζοντες ή οι εργαζόμενοι φοιτητές είναι όλοι τεμπεληδες. Γι αυτό ας έχουμε ένα ΑΕΙ με κανόνες λειτουργίας (όπου θα υπάρχει και μέριμνα για ειδικές ομάδες (π.χ.εργαζόμενοι) και όπου αυτός που θέλει (και σε ένα βαθμό θα είναι επιμελής αν θέλετε) θα συνεχίζει.Ο αμελής θα απομακρύνεται όπως στο ΗΒ.Για αυτούς που θέλουν να είναι επιμελείς αλλά δεν μπορούν αποδεδειγμένα (π.χ. Εργαζόνοι ) θα υπάρχει μέριμνα από τον οργανισμό του ιδρύματος.Αυτά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.