ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Έκκληση υπουργού προς τους «αιώνιους φοιτητές»

Δημοσίευση: 17/02/2013
Έκκληση  προς τους «αιώνιους φοιτητές», να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και  να βγουν στην αγορά εργασίας , εκμεταλλευόμενοι τη νέα ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα δύο εξεταστικών, μία το Φεβρουάριο και μία τον Ιούνιο , απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μέσω του ΣΚΑΙ και την πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά.
Κ. Αρβανιτόπουλος: Να ολοκληρώσω, αν μου επιτρέπετε κ. Αυτιά, με μία έκκληση. Αναφέρθηκα πριν σε ένα ζήτημα, το οποίο είναι σοβαρό κι έχει να κάνει με τους «αιώνιους φοιτητές», που λέγαμε στα χρόνια μας. Είναι παιδιά, που για λόγους δυσκολίας επειδή εργάζονται, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης, θεσπίσαμε τη δυνατότητα δύο εξεταστικών, μία το Φεβρουάριο και μία τον Ιούνιο – εξεταστικές για τους επί πτυχίω-  για να μπορέσουν, όσοι χρωστάνε μαθήματα, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να βγουν στην αγορά, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους, με ένα πτυχίο. Θα έκανα έκκληση να μπορέσουν, όσα παιδιά μπορούν, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Γιατί αυτό, και μεγαλύτερες δυνατότητες θα τους δώσει, και επιπλέον, θα δώσει και στους ενεργούς σήμερα φοιτητές περισσότερους πόρους, τους οποίους χρειαζόμαστε μέσα στα Ιδρύματα. Είναι, δηλαδή, προς όφελος και των δύο πλευρών και θα έκανα έτσι μία έκκληση, τα παιδιά να ξέρουν ότι έχουν δύο δυνατότητες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αυτοί που χρωστάνε 4, 5, 6 μαθήματα να κάνουν μία προσπάθεια, ούτως ώστε και αυτοί να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας και τα Πανεπιστήμια, μέσα σ’ αυτή την κρίση, να μπορούν να λειτουργήσουν πιο εύρυθμα.
Η τροπολογία για τους επί πτυχίω φοιτητές , όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή

Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2013 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.