ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΣΚ: Γνωμοδότηση για τη δυνατότητα ή μη αναγνώρισης εξαμήνων και μαθημάτων

Δημοσίευση: 09/01/2013
 α) Η εγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα του ΕΚΠΑ, με βάση την αποκτηθείσα μετά από πανελλήνιες εξετάσεις βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (παρ.1 του άρθρου 2 του Ν.2525/1997), φοιτητών Σχολών ή Τμημάτων άλλων ΑΕΙ της Χώρας, όπου και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα μαθήματα κάποιων εξαμήνων, γίνεται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών. (ομοφ.)

β) Στα πλαίσια της ακαδημαϊκής ελευθερίας τους η Σχολή ή το Τμήμα υποδοχής του ΕΚΠΑ, μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, έχουν τη διακριτική ευχέρεια να αναγνωρίσουν μαθήματα ή /και εργαστήρια, τα οποία οι εγγραφέντες φοιτητές έχουν ήδη επιτυχώς ολοκληρώσει στα Τμήματα προέλευσής τους, συνεκτιμώντας τις διδακτικές ή πιστωτικές μονάδες, το βαθμό επιτυχίας, τα διδασκόμενα συγγράμματα, τη διδαχθείσα ύλη, την εκπαιδευτική αξία κ.λπ., αλλά και το ομοειδές, ισοδύναμο και ισότιμο των ολοκληρωθέντων επιτυχώς μαθημάτων ή εργαστηρίων προς τα αντίστοιχα των Τμημάτων υποδοχής. (πλειοψ.)
Την παραπάνω ομόφωνη Γνωμοδότηση εξέδωσε το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , ύστερα από ερώτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θ. Πελεγρίνη, σχετικά με τη «δυνατότητα ή μη αναγνώρισης εξαμήνων και μαθημάτων των νεοεισαχθέντων, με το 10% των θέσεων εισακτέων, στο ΕΚΠΑ φοιτητών, προερχομένων από ομοειδή Τμήματα άλλων ΑΕΙ».
Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το ιστορικό της υπόθεσης και το σκεπτικό της Γνωμοδότησης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.