ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι 7 στους 10 βρήκαν δουλειά πριν πάρουν πτυχίο στο τμήμα Σχεδιαστών και Τεχνολόγων Ξύλου – Επίπλου ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 15/01/2013
 Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της τελευταίας ορκωμοσίας 41 νέων Σχεδιαστών και τεχνολόγων ξύλου & επίπλου που έγιναν στο Τμήμα (10-12-2012), το 70% των αποφοίτων  είχε ήδη βρει δουλειά πριν ακόμη τη λήψη του πτυχίου (άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενη με το πτυχίο τους, είτε άλλης φύσεως) και μόνο το 17% ήταν σε αναζήτηση της πρώτης του εργασίας! Το υπόλοιπο 13%, είτε υπηρετούσε στο στρατό είτε θα συνέχιζε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Πολύ θετικό είναι και το γεγονός, σύμφωνα με την έρευαν,  ότι το 45% όσων αποφοίτων εργάζονται είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη σημερινή τους εργασία (το ποσοστό αυτό θεωρείται πολύ υψηλό αν αναλογιστεί κανείς την αβεβαιότητα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα και ιδιαίτερα οι ελληνικές επιχειρήσεις! Μόνο το 15% αυτών είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι.
Πολύ ενθαρρυντικό επίσης αποτελεί το γεγονός ότι η επιλογή του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές των αποφοίτων αυτών πριν 4-5 χρόνια και μάλιστα σε ποσοστό 75%!
Η επιλογή του συγκεκριμένου Τμήματος, του Παραρτήματος Καρδίτσας, του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ έγινε λόγω του πολύ ιδιαίτερου επιστημονικού αντικειμένου του Τμήματος σε ποσοστό 48%, λόγω της πολύ καλής επαγγελματικής αποκατάστασης σε ποσοστό 32% και τυχαία μόνο από 7,3%!
Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (95%) θα συνιστούσε σε φίλους και γνωστούς το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου για πραγματοποίηση σπουδών σε ΤΕΙ!
Τέλος, οι ίδιοι απόφοιτοι θεωρούν ότι τα βασικότερα δυνατά σημεία του Σ.Τ.Ξ.Ε. είναι οι καθηγητές του (σε ποσοστό 86%!), 21% ο εργαστηριακός εξοπλισμός, 21% οι κτιριακές του εγκαταστάσεις και ~18% η σχεδίαση με Η/Υ.
Παρά την ένταση της οικονομικής κρίσης οι απόφοιτοι του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. της 10-12-2012 αξιολόγησαν όλα τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά με ακόμη υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τα τελευταία 2 χρόνια.
Όσον αφορά το προφίλ των τελευταίων αποφοίτων σε σχέση με τον τόπο καταγωγής τους, φαίνεται ότι προέρχονται κυρίως από Θεσσαλία (22%) και Αττική (20%), καθώς και Μακεδονία (22%) κ.α. και συνολικά, 3 απόφοιτοι μας προέρχονται από την Κύπρο.

« Στο Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ διεξάγεται συστηματική έρευνα από το 2005 προκειμένου να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία των αποφοίτων του εν λόγω τμήματος. Μ’ αυτό τον τρόπο βοηθούμε τόσο τους αποφοίτους μας όσο και τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις των κλάδων ξύλου & επίπλου να στελεχωθούν σωστά και να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο» αναφέρει η έρευνα του τμήματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.