Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εξώδικο στον υπουργό Παιδείας για το όριο σπουδών

Δημοσίευση: 03/08/2012

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
(με επιφύλαξη δικαιωμάτων)

Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών , που εδρεύει στον Πειραιά , επί της οδού Δ. Γούναρη 2 , Πειραιάς ΤΚ 185 31

ΚΑΤΑ

Αρβανιτόπουλου Κωνσταντίνου υπουργού παιδείας
Υπουργείο Παιδείας , περιοχή Μαρούσι , επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 37 ΤΚ 151 80

ΣΥΝΗΜΕΝΝΑ : Δημοσίευμα εφημερίδας real news 26/02/2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 340
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 176 71

κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
ΑΘΗΝΑ

κα. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΚΕ
Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 145
ΑΘΗΝΑ 142 31

κο ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1
ΑΘΗΝΑ 105 53

κο ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1
ΑΘΗΝΑ 105 53

κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 52
ΑΘΗΝΑ 117 45

ΔΗΚΚΙ
ΚΑΡΟΛΟΥ 28
ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΑΘΗΝΑ 104 37

κα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΓΓΡΟΥ 47
Τ.Κ. 117 43 ΑΘΗΝΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 31

ΑΘΗΝΑ
Τ. Κ. 105 62

κ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΦΩΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 40
Τ.Κ 10432
ΑΘΗΝΑ

ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΥΓΓΡΟΥ 196
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
176 71

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ 50
ΑΘΗΝΑ 104 37
2155303112

ΘΕΜΑ:
Νόμος πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κύριοι
Ως γνωστόν η αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο κυβερνήσεως τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου και υπουργό παιδείας την κα. Διαμαντοπούλου Άννα, εισήγαγε το συγκεκριμένο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση , επί του οποίου , η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός υπουργός παιδείας , επιχειρούν συγκεκριμένες αλλαγές , με σκοπό ο συγκεκριμένος νόμος , να καταστεί πιο λειτουργικός .
Επί των ανωτέρω , κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε , να αιτηθούμε αλλά και απαιτήσουμε, αλλαγή σε ένα ακόμα σημείο του νόμου , το οποίο θίγει τα δικαιώματα όχι μόνο χιλιάδων ελλήνων πολιτών προγενέστερων ετών , αλλά και των μελλοντικών γενιών.
Πλέον συγκεκριμένα , η κα. Διαμαντοπούλου η οποία και για αυτό τον λόγο καταδικάστηκε και καταψηφίστηκε από την λαϊκή ετυμηγορία , που έκρινε σκόπιμο , για λόγους άγνωστους προς τον ελληνικό λαό, αλλά πιθανότατα γνωστούς σε αυτήν , να θέσει ανώτατο όριο φοίτησης στις πανεπιστημιακές σχολές , τα τέσσερα συν δύο χρόνια.
Η αλλαγή αυτή θα έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες , για την συνέχεια των σπουδών εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων πολιτών και για να ήμαστε σαφής και συγκεκριμένη αιτιολογούμε το ανωτέρω γεγονός και το συνδέουμε , με τα οικονομικά δεδομένα του σήμερα και την οικονομική κρίση , που θα αλλάξει τα δεδομένα για εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.
Ήδη σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε και σαν επισυνάπτουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εγκαταλείπει τις λυκιακές σπουδές , το 17% των μαθητών της Αττικής και το 14% των μαθητών πανελλαδικά.
Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τα προσεχή χρόνια , θα προσεγγίσει ποσοστό που θα ξεπεράσει το 50% .
Αυτό σημαίνει , ότι ένας στους 2 Έλληνες πολίτες λόγω οικονομικής αδυναμίας θα εγκαταλείπει τις σπουδές του , λόγω της φαεινής ιδέας της πρώην Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου Άννας.
Με την παραπάνω διάταξη , καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, διότι είναι ανήκουστο και δεν ισχύει ούτε στα δικαιικά συστήματα ούτε αφρικανικών χωρών , να έρχεται ένας νόμος και με αναδρομική ισχύ να καταργεί το δικαίωμα , της πρόσβασης στην μόρφωση και της ολοκλήρωσης πανεπιστημιακών σπουδών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους εργαζόμενοι, κάνοντας οικογένεια, δημιουργώντας επαγγελματική καριέρα και ταυτόχρονο ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους , όσο χρόνια και αν χρειαζόταν αυτό.
Η παραπάνω διάταξη , δεν καταργεί μόνο την δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά αντίκειται στις διατάξεις του ισχύοντος ελληνικού συντάγματος και καταπατά βάναυσα , τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά περιγράφονται , στην χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η απαγόρευση πρόσβασης , στην παιδεία και ολοκλήρωση σπουδών ισοδυναμεί με γενοκτονία.
Ερωτούνται όλοι οι αποδέκτες της παραπάνω εξωδίκου δηλώσεως, ποιο πρόβλημα δημιουργούσαν οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι φοιτητές που συνέχιζαν τις σπουδές τους, σιγά σιγά , προχωρώντας μπροστά και στην ζωή τους, επαγγελματική και οικογενειακή.
Μήπως επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό ; Η απάντηση είναι όχι. Μήπως ελάμβαναν δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα ; ως εκ τούτου η απάντηση είναι πάλι όχι. Μήπως ελάμβαναν φοιτητικό πάσο για να πετυχαίνουν μειωμένες τιμές εισιτηρίων; Η απάντηση είναι και πάλι όχι. Μήπως είχαν το δικαίωμα να λαμβάνουν κουπόνια δωρεάν σίτισης; Η απάντηση είναι πάλι όχι. Τότε γιατί ελήφθει και ψηφίστηκε η παραπάνω απαράδεκτη διάταξη;
Ως έχοντες έννομο συμφέρον , εκπροσωπώντας πλέον των 60.000 μελών μας , εκ των οποίων κατόπιν σχετικής έρευνας που διεξάγει, προκύπτει , ότι στο 90% των περιπτώσεων , τα παιδιά τους θα εξαναγκαστούν , να εγκαταλείψουν τις τριτοβάθμιες σπουδές τους, διότι οι γονείς τους , δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στηρίξουν.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ , Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να γίνουμε αντιληπτοί. Μία οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και είναι και οι 2 γονείς άνεργοι, ή ο ένας γονέας άνεργος και ο άλλος εργάζεται με ημιαπασχόληση και με 300ευρώ μισθό ή ακόμα αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας , ότι εργάζονται και οι 2 γονείς και το μηνιαίο εισόδημα εκάστως εξ αυτών έχει περιοριστεί είτε στα 500ευρώ είτε στα 600 ευρώ, είναι ποτέ δυνατόν η οικογένεια αυτή να μπορέσει να συντηρήσει , ένα σπίτι στην Αθήνα είτε με ενοίκιο είτε όχι , δανειακές υποχρεώσεις , έξοδα ΔΕΗ , ΟΤΕ κοινοχρήστων κτλ , σπουδές μικρότερου παιδιού , που είτε θα φοιτά στο γυμνάσιο ή στο λύκειο και ταυτόχρονα να υποστηρίζουν οικονομικά που θα σπουδάζει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ , είτε στην Θεσσαλονίκη είτε σε άλλη πόλη της επαρχίας;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ , ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.
Σας ενημερώνουμε , ότι το ανωτέρω παράδειγμα που σας αναφέραμε δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αφορά, περίπου 700.000 νοικοκυριά .
Σας δηλώνουμε ως έχοντες έννομο συμφέρον δια λογαριασμό των οικογενειών δεκάδων χιλιάδων μελών μας , ότι σε περίπτωση , που δεν εισακουστούμε στο δίκαιο αίτημα μας , θα επιδιώξουμε , την αποκατάσταση της νομιμότητας με κάθε προσφερόμενο μέσο και παράλληλα , θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες , σε αυτούς που ανήκουν , όσοι νόμοι αμνηστίας και ασυλίας και ας ψηφιστούν από την ελληνική βουλή και προς τούτου παραπέμπουμε στα διδάγματα της ιστορίας.

Πειραιάς, 30 Ιουλίου 2012
Ο εξωδίκως δηλούν
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα στα πρόσωπα προς τα οποία απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.