ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Γ. Πανάρετος εναντίον Α. Διαμαντοπούλου

Δημοσίευση: 10/07/2012

« Ως Υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα τα πανεπιστήμια, είχα ακυρώσει μία σειρά εκλογών καθηγητών στα πανεπιστήμια, διότι δεν είχε τηρηθεί η νομιμότητα. Είχα από το Σύνταγμα την υποχρέωση του ελέγχου νομιμότητας. Μία από αυτές αφορούσε νυν Υπουργό της κυβέρνησης» είπε ο κ. Πανάρετος , μιλώντας στον ΦΛΑΣ και σημείωσε:  Και γίνεται τώρα συζήτηση στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης, για την ακύρωση αυτή, διότι μετά από ένα διάστημα από όταν έφυγα εγώ από το Υπουργείο έγινε ανάκληση της ακύρωσης αυτής. Και αναρωτιούνται οι πολίτες για το ποιά απόφαση ήταν σωστή. Δεν θα το σχολιάσω εδώ. Όμως, θα πω ότι στο πλαίσιο της διαφάνειας που προανέφερα, είχα αναρτήσει και γι’ αυτήν την περίπτωση όπως και για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, τόσο την απόφαση όσο και το σκεπτικό της εισήγησης της υπηρεσίας και της νομικής συμβούλου που υιοθέτησα. Για την ανάκληση, η γνωμοδότηση με βάση την οποία έγινε, δεν υπάρχει πουθενά. Πώς θα αξιολογήσει ο  πολίτης τις ενέργειες αυτές για να σχηματίσει γνώμη;»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: … ποιος είχε δίκιο.
ΙΠ: Ο πολίτης δικαιούται να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορεί να διαμορφώσει άποψη και να μην στηρίζεται στις δηλώσεις των πολιτικών και τον τρόπο που αυτές σχολιάζονται. Είναι σημαντικό να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία ο πολίτης. Γι’ αυτό, επιμένω τόσο πολύ στην ανάγκη της διαφάνειας. Εχει σημασία, την ώρα που ο υπουργός βάζει την υπογραφή του, να σκέφτεται ότι το έγγραφο που υπογράφει θα μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε πολίτης. Θα είναι δυο φορές προσεκτικός πριν βάλει την υπογραφή του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.