Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας :Διαμαρτυρία για την πολιτική των αντιθέσεων

14/09/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 18:22

Άκουσε το άρθρο

Κύριε Υπουργέ,
αντίθετες με τις δηλώσεις του κ.Δερμεντζόπουλου πως στόχος του δημόσιου σχολείου είναι η αναβάθμιση  του μαθήματος των αγγλικών, είναι οι χθεσινές σας δηλώσεις πως το ολοήμερο σχολείο δε θα στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας .
           Η πολιτική της εκτόπισης της α’ ξένης γλώσσας από τα ολοήμερα σχολεία της χώρας ευνοεί  τα ιδιωτικά συμφέροντα και τη στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση και βλάπτει  τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τον οικονομικό προϋπολογισμό πολλών χιλιάδων γονέων οι οποίοι θα αναγκαστούν από τέτοιες τακτικές του υπουργείου να στραφούν εκεί. Δεδομένου πως η εκμάθηση της ξένης γλώσσας είναι διαφορετική από τη μητρική, σε καμιά περίπτωση ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας  δεν υπερκαλύπτει ένα πτυχίο πανεπιστημίου.
            Ο σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική υποβάθμισης των ΕΑΕΠ,την τακτική της ευνοϊκής συμπεριφοράς του υπουργείου προς συγκεκριμένους κλάδους εις βάρος των ειδικοτήτων της ΠΕ και ζητάει την άμεση κάλυψη των κενών αγγλικής τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα σύμφωνα με την ‘’Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση’’.
         Για το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής έχει ενημερωθεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων.

Το προσωρινό ΔΣ του συλλόγου:
       Λιθαρή  Αριστέα
     Παναγούλας Ευάγγελος
    Παπαδοπούλου Μαρίνα
      Γαλανάκη Φωτεινή
Πολυχρονοπούλου Χαρίκλεια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ