Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

H εγκύκλιος για τις διδακτικές επισκέψεις των μαθητών στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου

Δημοσίευση: 03/10/2011

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας. Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού.

Στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κατά την περιήγησή τους κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του.

Τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα του Στίβου οι μαθητές θα την βιώσουν μέσω ενός προγράμματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το “Kid’s Athletics”(Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά). Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:

α)τα αγωνίσματα δρόμου,

β) τις ρίψεις και

γ) τα άλματα

και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00). Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους αναμνηστικών διπλωμάτων.

Για το σχολικό έτος 2011-12 ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η 3η Οκτωβρίου 2011 και λήξης η 25η Μαΐου 2012.Το Πρόγραμμα απευθύνεται στα Δημοτικά σχολεία όλης της Χώρας.

Τα Δημοτικά όλης της Χώρας, τα οποία προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα , μπορούν εφόσον επιθυμούν να διευρύνουν τα πλαίσια της επίσκεψης τους, και να την συνδυάσουν με παράλληλη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που υλοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 π.μ.-14:30 μ.μ., με τις κυρίες Ντενίζ Παναγοπούλου και Παναγιώτα Σαμπατακάκη στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7522984/985/986.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο με κατάλληλη αθλητική ενδυμασία.

Επιπλέον θεωρείται απαραίτητο οι μαθητές να έχουν καταθέσει στο σχολείο που ανήκουν το «δελτίο υγείας μαθητή» που προβλέπεται από το νόμο για τη συμμετοχή των μαθητών το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Επίσης, τα σχολεία θα πρέπει να αποστέλλουν με fax στο 210 7526386 ή με e-mail στο info@panathenaicstadium.gr την ονομαστική λίστα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και τα ονόματα των συνοδών τους δέκα (10) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο του σταδίου θα παρευρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού επιβάλλεται οι διδακτικές επισκέψεις με επιμορφωτικό, βιωματικό και αθλητικό περιεχόμενο- τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σχολικής μονάδας- να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με το προτεινόμενο πρόγραμμα κινούμαστε από σήμερα προς την εκπλήρωση ενός από τους βασικότερους στόχους του Νέου Σχολείου, δηλαδή την σύνδεση του Σχολείου με την Κοινωνία ,τη Διά Βίου Μάθηση και τη Διά Βίου Άσκηση.__

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.