Είστε εδώ

Η λίστα με τα δικαιολογητικά και η αίτηση για την ισοδυναμία των πτυχίων των ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Δημοσίευση: 10/01/2013
Ανακοινώθηκε σήμερα απ το υπουργείο Παιδείας η λίστα δικαιολογητικών για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας καθώς και το σχδέδιο της σχετικής αίτησης .Ειδικότερα τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1.    Έντυπο αίτησης για την «Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας» από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα υπόδειγμα.
2.    Απόδειξη ιθαγένειας (αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου).
3.    Τίτλος ανώτατης εκπαίδευσης.
4.    Αναλυτική βαθμολογία από το ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο εκπαίδευσης στην οποία θα πρέπει να περιέχεται η συνολική διάρκεια των σπουδών και το σύνολο των μαθημάτων που παρακολούθησε ο αιτών κατ’ έτος.
5.    Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών (syllabus)
6.    Παράβολο υπέρ Δημοσίου 100 Ευρώ

Υποσημείωση:
Τα παραπάνω έγγραφα υποβάλλονται σε φωτοαντίγραφα επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα από αρμόδιες προς τούτο αρχές της ημεδαπής ή του κράτους προέλευσης.
Α)Tα πρωτότυπα αλλοδαπά έγγραφα, των οποίων τα επικυρωμένα αντίγραφα μεταφράζονται επίσημα και υποβάλλονται προς το ΣΑΕΠ, θα πρέπει να φέρουν την Σφραγίδα της Χάγης (Επισημείωση – Apostille), από το κράτος προέλευσης, εφόσον το εν λόγω κράτος είναι συμβαλλόμενο μέρος στη «Σύμβαση της Χάγης της 5ης Οκτωβρίου 1961 περί κατάργησης της υποχρέωσης επικύρωσης αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων» και η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει επιφύλαξη ως προς την προσχώρησή του.

Β) Δικαιολογητικά κρατών τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην ως άνω σύμβαση της Χάγης ή για την προσχώρηση των οποίων η Ελλάδα έχει καταθέσει επιφύλαξη, οφείλουν να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους:
α) από τις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο κράτος προέλευσης ή
β) από τις Προξενικές Αρχές του κράτους προέλευσης στην ημεδαπή. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει η γνησιότητα της υπογραφής της αλλοδαπής Προξενικής Αρχής να επικυρώνεται στο Τμήμα Επικυρώσεων του Υπ. Εξωτερικών, πριν την επικύρωση αντιγράφων και τη μετάφραση των δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο για υποβολή τους προς το ΣΑΕΠ.

Γ) Τα ως άνω δικαιολογητικά, μετά την υποβολή τους, παραμένουν εφεξής στο φάκελο του ενδιαφερομένου που τηρείται στην υπηρεσία και δεν επιστρέφονται μετά το πέρας της εξέτασης της αίτησης από το ΣΑΕΠ ή σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αποσύρει την αίτησή του. Για τον ως άνω λόγο παρακαλούμε για την υποβολή επικυρωμένων φωτοαντιγράφων. Εφόσον απαιτείται το πρωτότυπο, αυτό θα ζητείται κατά περίπτωση από την υπηρεσία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ IdEF :
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF ανακοίνωσε ότι είναι το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίστηκε επισήμως από το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο έδωσε το δικαίωμα στους κατόχους πτυχίου του Université Paris 13, με φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, να εγγράφονται στο Μητρώο Ασκούμενων Δικηγόρων στην Κύπρο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.