ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Η αλληλογραφία του υπουργείου Παιδείας για τα Κολέγια

Δημοσίευση: 08/09/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από την αλληλογραφία που είχε το υπουργείο Παιδείας με τον ΕΟΠΠΕΠ που χορηγεί τις άδειες λειτουργίας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, προκύπτει ότι αναφέρεται σε 4 Κολέγια. Τα τρία λειτουργούν στην  Αττική και το ένα στη Θεσσαλονίκη.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ  ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αύριο ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει:
Α. Εάν θα «ξηλώσει» τη διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ
Β. Σε ποια Κολέγια δεν θα δοθεί άδεια λειτουργίας , λόγω κτιριακών προβλημάτων, οπότε οι γονείς μπαίνουν σε περιπέτεια να ζητήσουν τις προκαταβολές που ήδη έχουν καταβάλλει για την εγγραφές των παιδιών τους.
Γ. Τα ιδιωτικά σχολεία που δε θα λειτουργήσουν τη  νέα σχολική χρονιά, λόγω έλλειψης φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας.
Τελεσίγραφο Α. Λοβέρδου προς ΕΟΠΠΕΠ: Θα ξηλωθείτε εάν δεν προσαρμοστείτε- Οι γονείς κινδυνεύουν να χάσουν προκαταβολές από Ιδιωτικά Σχολεία και Κολέγια
Προθεσμία δύο ημερών έδωσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος το Σάββατο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ που χορηγεί τις άδειες στα Κολλέγια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, να τηρήσει όλες τις μη νόμιμες διαδιακσίες ως προς τις αδειοδοτήσεις
«Εάν δεν προσαρμοστεί ο Οργανισμός   τον οποίο εποπτεύω,  σε αυτά που λέω, τις ώρες που ακολουθούν, θα ξηλωθεί όλη η   ηγεσία αυτή την εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» κι εξήγησε:
Α.Τη λειτουργία των Κολεγίων δεν τη βλέπω αρνητικά και μάλιστα μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία προσέλκυσης φοιτητών από άλλες χώρες, από την Κίνα ειδικά και θα οργανώσουμε και μια σχετική αποστολή όχι με δικές μας δαπάνες γιατί δεν έχουμε λεφτά, αλλά με δικές τους όποιος θέλει να έρθει μαζί μας. Κάποια, όμως, από αυτά τα Ιδρύματα είχαν κτηριακά προβλήματα. Και η νομοθεσία κάθε χρόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ανέβαλε για ένα χρόνο την προσαρμογή.  
Β.Στις 31 Ιουνίου είπα ότι όποιος δεν έχει προσαρμοστεί τόσα χρόνια, δηλαδή, έχει στο μυαλό του ότι θα ξεφεύγει, φέτος δεν θα λειτουργήσει. Άρχισε από τότε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε ένα Οργανισμό που εποπτεύουμε δεν θέλω να τον αναφέρω, η οποία ακόμη διελκυστίνδα ως προς αυτό, δεν έχει καταλήξει.
Γ.Λέω ότι σε λίγες μέρες εάν ο Οργανισμός αυτός που εποπτεύουμε εμείς δεν έχει φέρει τελικό αποτέλεσμα, θα παραιτηθεί όλη ηγεσία του μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Διότι πάνε τα παιδιά και γράφονται τώρα και γράφονται σε Κολέγια που δεν έχουν προσαρμόσει τα κτήριά τους και αν γίνει κανένα κακό -πέρα του ότι είναι κτήρια που δεν κάνουν μεταλυκειακή Εκπαίδευση- θα την πληρώσουμε όλοι μαζί μετά, πέρα από τα παιδάκια που θα χαθούν.
Δ.Δεύτερον, υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους όταν χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία. Αυτά, δεν μπορούν να λειτουργούν ακόμη και στην περίπτωση που μετονομάζονται και αλλάζει το νομικό καθεστώς που τα αφορά. Δηλαδή η εταιρεία του άλφα γίνεται εταιρεία του βήτα. Έχουμε δυνατότητα από ηλεκτρονικό πρόγραμμα που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει και δεν μας ενημερώνει. Γι' αυτό την Τρίτη στις 12 θα ανακοινώσουμε τις σχετικές λεπτομέρειες, που το ΙΚΑ επεξεργάζεται σήμερα.
ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ  ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ
Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει. Τα παιδιά να μην εγγράφονται. Να μην εγγράφονται, γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Δεσμεύομαι και θα το δείτε. Την Τρίτη στις 12 με το ΙΚΑ ανακοινώνουμε τις σχετικές πρακτικές που θα ακολουθήσουμε.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.