ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ο υφυπουργός Παιδείας-Δέσμευση για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων

Δημοσίευση: 02/07/2014
Κουκοδήμος
Alt Text: 
Κουκοδήμος
Title Text: 
Κουκοδήμος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για τα τρέχοντα ζητήματα του   Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) , ενημερώθηκε ο αρμόδιος υφυπουρός παιδείας Κ. Κουκοδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον οργανισμό.
Ο κ. Κουκοδήμος συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΕΠ θέματα προτεραιότητας του Οργανισμού, όπως η εκπόνηση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) και η θεσμοθέτηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ), η κατάταξη προσόντων για κλάδους τουρισμού και πράσινων επαγγελμάτων, καθώς και η αντιστοίχισή τους στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, ώστε να ανταποκρίνονται σε εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΠΕΠ  Γεώργιος Τύπας αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ιωάννης Βουτσινάς εστίασε στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης των Αποφοίτων ΙΕΚ, την πιλοτική εφαρμογή των εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας,  τα εργαλεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού με δικονομικά κριτήρια, σε θέματα αδειοδότησης δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Τέλος,  συζητήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολειών, όπου και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τα μέσα  Ιουλίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ