Δικαιολογητικά για Αναγνώριση Βασικού Τίτλου Σπουδών της αλλοδαπής

09/02/2014

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με απόφαση της συνεδρίας 65/5.3.2010 της Ολομέλειας του Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ, στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγνώριση βασικού τίτλου σπουδών προστίθεται, από 1ης Απριλίου 2010, η υποβολή αναλυτικής περιγραφής των μαθημάτων (syllabus). Δείτε εδώ το έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
- Από τη Διεύθυνση Αναγνώρισης ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι τίτλων σπουδών Ιατρικής και Οδοντιατρικής από χώρες που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2004 παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους αντίστοιχους Κλάδους προκειμένου να ενημερώνονται για το ενδεχόμενο παραπομπής σε συμπληρωματικές εξετάσεις.
- Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγνώριση τίτλων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής απο χώρες της Ε.Ε. απαιτείται η προσκόμιση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος και η επίσημη μετάφρασή της (εκτός εάν είναι στην Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα)
-Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τον κλάδο των Μηχανικών συμπεριλαμβάνεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά η Διπλωματική Εργασία.
-Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τον κλάδο των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών συμπεριλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά: Ντοσιέ εργασιών -Portfolio- των δύο τελευταίων ετών καθώς και η θεωρητική - ερευνητική εργασία(dissertation) σε ηλεκτρονική μορφή (ψηφιακό μέσο αποθήκευσης π.χ. CD) και σε πλήρως ευανάγνωστη μορφή (π.χ. .pdf).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ