Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κολεγίων για τα αποτελέσματα των ελέγχων του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 09/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τους ελέγχους στα Κολέγια ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφα που έστειλε στα Κολέγια, την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, ζήτησε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν εκτάκτους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με την τήρηση των κτιριολογικών προϋποθέσεων του σχετικού Νόμου.
Οι έλεγχοι αυτοί ξεκίνησαν εχθές, συνεχίζονται και σήμερα και μάλλον θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες.
Εξ άλλου το Υπουργείο ζήτησε από τα Κολέγια και ίσως και από ΙΕΚ ή και άλλα εκπαιδευτήρια να παρουσιάσουν βεβαιώσεις φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ο Σύνδεσμός μας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αντίθετος προς τους ελέγχους του Υπ. Παιδείας αρκεί να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως:
Οι έλεγχοι να γίνονται με ηρεμία και να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι ελεγκτές να κάνουν σωστά τον έλεγχο αλλά και οι ελεγχόμενοι να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα τεθούν.
Να δίδεται στους ελεγχόμενους η δυνατότητα σε εύλογο χρόνο να συμπληρώσουν τις όποιες ελλείψεις τυχόν διαπιστωθούν στους ελέγχους.
Να λαμβάνεται υπ’ όψη η τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
Να μην γίνονται ανακοινώσεις για παραλείψεις Κολεγίων, οι οποίες είναι δυνατόν να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών, ώστε να αποφεύγεται η αρνητική δημοσιότητα, η οποία αυτήν την εποχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Ο Σύνδεσμος με έγγραφά του προς το Υπ. Παιδείας έχει ζητήσει την τήρηση των παραπάνω ευλόγων προϋποθέσεων και επίσης επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό για την διευκρίνιση πιθανών εκκρεμοτήτων.
Ελπίζουμε ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες τα Κολέγια, από τα οποία έχει ζητηθεί η κάλυψη συγκεκριμένων παραλείψεων, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν έτσι ώστε το εκπαιδευτικό έτος να ξεκινήσει ομαλά.
Σημειώνουμε, ότι ο Υπουργός έχει εκφραστεί πολλές φορές θετικά για τα Κολέγια τόσο σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όσο και στο ΔΣ του Συλλόγου μας στην συνάντησή μας την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014.
Εκείνη η συνάντηση βεβαίως είχε σχέση με την υποστήριξη για την προσέλκυση ξένων φοιτητών στα Κολέγια, την οποία ο κύριος Λοβέρδος είχε και τότε αλλά και προσφάτως ανακοινώσει.
Τα Κολέγια συνεργαζόμενα με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για ξένους φοιτητές και να καταστήσουν την Ελλάδα πνευματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο με τεράστια οφέλη για την εθνική οικονομία όπως ο Τουρισμός
Θυμίζουμε ότι τα Κολέγια, κατά τα τελευταία έτη και ιδίως από το 2013 λειτουργούν σε ένα πολύ θετικό νομοθετικό πλαίσιο, έχουν λάβει νέες Άδειες Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ενώ τα πτυχία των αποφοίτων τους αναγνωρίζονται πλήρως ως ισότιμα των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων. Έτσι δικαίως αποτελούν έναν ισχυρό πόλο προσέλκυσης Ελλήνων και Ξένων Φοιτητών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που παρέχεται από ξένα πανεπιστήμια μέσω Κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.