ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΝΣΚ:Γνωμοδότηση για τα γραπτά του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Δημοσίευση: 12/01/2013
Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμια τους (δια των εκπροσώπων τους εφόσον είναι ανήλικοι ). Η πρόσβαση των υποψηφίων περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους , επιβαρυνόμενοι του κόστους αναπαραγωγής τους , όχι όμως και παραβόλου αντιστοίχου με αυτό των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Την παραπάνω Γνωμοδότηση εξέδωσε το Νομικό συμβούλιο του Κράτους , ύστερα από το εξής ερώτημα του υπουργείου Παιδείας: «Εάν η υποψήφια..., η οποία συμμετείχε στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας,  στο επίπεδο Β΄ στην Γερμανική γλώσσα, δικαιούται να έχει πρόσβαση στα γραπτά δοκίμια της και στην χορήγηση φωτοαντιγράφων αυτών και, σε καταφατική περίπτωση, εάν απαιτείται η καταβολή παραβόλου αντιστοίχου με το παράβολο για την επίδειξη γραπτών δοκιμίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.