ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Οι αιτήσεις για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας

Δημοσίευση: 03/06/2009

Ρεπορτάζ:esos.gr


Στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανικής για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκικής για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση».

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2009 θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις καλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω προσώπου που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτούς (με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/86) είτε, αν είναι ανήλικοι, μέσω των κηδεμόνων τους ή άλλου εξουσιοδοτημένου από τον κηδεμόνα προσώπου. Σε περίπτωση υποβολής ομαδικών αιτήσεων (όπως από εκπαιδευτικό φορέα ή κέντρο ξένων γλωσσών) η εξουσιοδότηση αυτή μπορεί να είναι μία για όλους τους υποψηφίους. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής :

 

1) Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους

2) Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου

α. των 50 ευρώ για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση» β. των 60 ευρώ για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση»

γ. των 70 ευρώ για το επίπεδο Γ1 «πολύ καλή γνώση»


Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου ( Κ.Α.Ε. 3741).

3) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.

4) Ειδικό έντυπο «Αίτηση» που θα διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

5) Το έντυπο της αίτησης καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθούν εγκαίρως στην ιστοσελίδα : www.kpg.ypepth.gr.


Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.