ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ:Επιστολή στην υπ. Παιδείας για την πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Γερμανικής

02/03/2011

Ενημερώθηκε: 20/01/2014, 14:19

Άκουσε το άρθρο

 

            Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας μερικά στοιχεία, ώστε να προχωρήσετε σε αναπροσαρμογή της προκήρυξης ως προς τον αριθμό των θέσεων Σχολικών Συμβούλων Γερμανικής. Συγκεκριμένα:

            Α) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Γερμανικής καλύπτουν την παιδαγωγική και επιστημονική καθοδήγηση συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠ.ΑΛ) με διαφορετικές επιμορφωτικές ανάγκες και μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα.

            Β) Οι μόνιμα υπηρετούντες εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στους 1800 και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι προσεγγίζουν τους 1000, συνολικά 2800. Αναμένεται δε σύσταση κλάδου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

            Γ) Σε σύγκριση με άλλους κλάδους η αντιμετώπιση είναι σαφώς αναντίστοιχη, π.χ. για τον κλάδο Γαλλικής Γλώσσας (ΠΕ05) προβλέπεται η πλήρωση 17 θέσεων Σχολικών Συμβούλων (αυξημένες – και ορθώς – κατά 2), όταν οι μόνιμα υπηρετούντες εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στους 3.400 και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι προσεγγίζουν τους 800

            Δ) Το επόμενο διάστημα, επίκεινται αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με την εφαρμογή ενός Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών για τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και την προσπάθεια σύνδεσης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) με την εκπαίδευση. Πρωτοβουλίες που πιστεύουμε πως θα βελτιώσουν την εκμάθηση της Ξένης Γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση και θα λειτουργήσουν ανατροφοδοτικά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Επίσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται η εισαγωγή – αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών, μια προσπάθεια που απαιτεί καθοδήγηση και υποστήριξη.

            Από όλα τα παραπάνω απορρέει η ανάγκη αύξησης του αριθμού των Σχολικών Συμβούλων Γερμανικής και άρσης της αναντιστοιχίας κατανομής θέσεων.

            Επίσης, σας παρακαλούμε, στο πνεύμα της διαφάνειας και διαύγειας, να ορίσετε περιοχές ευθύνης, ώστε οι υποψήφιοι να είναι ενήμεροι εκ των προτέρων, όπως γινόταν έως τώρα.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ