ΜΑΘΗΤΕΣ

Ολοήμερο Σχολείο

Δημοσίευση: 29/12/2012
Το σχολικό έτος 2012-13 συνεχίζεται η λειτουργία των 961 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Είναι δυνατόν να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Nα είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο τουλάχιστον 60 μαθητές.
2. Να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.
3. Σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ) και χωρίς τις προϋποθέσεις 1 και 2, δύναται να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου, της σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή Π.Ε. και Απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε.

Επισημαίνουμε ότι :
H συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος, όλων των τύπων των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, θα γίνει σύμφωνα με την επιθυμητή ώρα αποχώρησης του μαθητή από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, όπως αυτή προκύπτει από τις σχετικές αιτήσεις – δηλώσεις του γονέα / κηδεμόνα. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να μη διαταράσσεται η σύνθεση και το πρόγραμμα των ολοήμερων τμημάτων και κατ' επέκταση η ομαλή λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών (κλάδου ΠΕ70) που θα διδάξουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα όλων των τύπων των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αφού ληφθούν υπόψη τα όσα αναφέρονται στην παρούσα εγκύκλιο σχετικά με την ανάληψη τμήματος επί διετίας ή πέραν αυτής.
Ο Υποδιευθυντής / Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος έχει την εποπτεία της λειτουργίας των Ολοήμερων Τμημάτων και της διαδικασίας αποχώρησης των μαθητών και παραμένει στη σχολική μονάδα έως τη λήξη του ωραρίου του Ολοήμερου Προγράμματος.
Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι/ες των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) υποβάλλουν, ανά τρίμηνο, στο Διευθυντή Π.Ε., μαζί με όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία, και ονομαστική κατάσταση των μαθητών που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, καθώς και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε αυτά. Για κάθε μεταβολή του μαθητικού δυναμικού του Ολοήμερου Προγράμματος, ενημερώνουν εγγράφως τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Π.Ε. και το Σχολικό Σύμβουλο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.
Για την ορθολογικότερη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και την άριστη παιδαγωγική αξιοποίηση του Ολοήμερου Προγράμματος, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά τα Ολοήμερα Σχολεία της περιοχής ευθύνης τους και να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ελέγχουν την εφαρμογή του Ωρολογίου Προγράμματος των Ολοήμερων Σχολείων (Δημοτικών – Νηπιαγωγείων) της περιοχής ευθύνης τους και ενημερώνουν εγγράφως τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΠΕ για κάθε μεταβολή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.