ΜΑΘΗΤΕΣ

"Ελπίζω..να αντιδράσετε" στην Α. Παπαρήγα-"Ευχαριστώ" στον Γ.Καρατζαφέρη

Δημοσίευση: 02/02/2009


Ρεπορτάζ:esos.gr

"Ελπίζω, ότι κατή τη διάρκεια του διαλόγου, θα θελήσετε να αντιδράσετε με τον υπεύθυνο τρόπο" , απάντησε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος στην Αλέκα Παπαρήγα στην άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάχει στο διάλογο για την αναμόρφωση στο Λύκειο.

Στον Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος δήλωσε ότι το ΛΑΟΣ θα το εκπροσωπήσει ο Αδψνις Γεωργιάδης ο υπουργός απάντησε με ένα ευχαριστώ.
Ειδικότερα τα κείμενα των επιστολών έχουν ως εξής:

κ. Αλέκα Παπαρήγα

Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και για την επιβεβαίωση των θέσεων του κόμματός σας.

 

Και βεβαίως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανήκει πάντα η αρμοδιότητα συζήτησης των επιλογών της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Παρόλα αυτά, θα μου επιτρέψετε να ελπίζω, ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου, θα θελήσετε να αντιδράσετε με τον υπεύθυνο τρόπο που χαρακτηρίζει το κόμμα σας και που αυτό αποτελεί εξ αντικειμένου έναν τρόπο συμμετοχής στον διάλογο.


  

 

 

 

 

κ. Γιώργο Καρατζαφέρη

Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την απαντητική σας επιστολή σε ό,τι αφορά στην συγκρότηση της Πολιτικής Επιτροπής.

 

H

επιστολή της κ. Παπαρήγα

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε στον υπουργό Παιδείας την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τον διάλογο για την Παιδεία:

 

 

 

«Προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο

 

 

 

Αθήνα, 27/1/2009

 

 

 

Κύριε υπουργέ,

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία, το Κόμμα μας τοποθετήθηκε δημόσια στην πρόταση διαλόγου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

 

Καταθέσαμε την πρότασή μας συνολικά για την εκπαίδευση στο πλαίσιο της οποίας στεκόμαστε και στο σύστημα πρόσβασης από ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής μόρφωσης σε μια ενιαία ανώτατη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Καταστήσαμε σαφές ότι το Κόμμα μας δεν νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ. Επιλογές που ενισχύουν το διπλό σχολικό δίκτυο (ΤΕΕ-Ενιαία) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσαρμόζουν το σύστημα επιλογής ενισχύοντας ταξικά φίλτρα, γιγαντώνοντας την παραπαιδεία.

 

Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μπορούν να αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

Αλέκα Παπαρήγα

 

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ