ΜΑΘΗΤΕΣ

Επιστολή Νομάρχη προς Αρη Σπηλιωτόπουλο για το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Δημοσίευση: 29/01/2009

Ρεπορτάζ:esos.gr
Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα ΥΠ.Ε.Π.Θ. Ευάγγελο Συρίγο απέστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου  Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη σχετικά με την αγορά ακινήτου για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Ευρωπαϊκό Σχολείο.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, στο Νομό Ηρακλείου λειτουργεί από το σχολικό έτος 2005 - 2006 το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας. Η ίδρυση του ανωτέρω σχολείου υπαγορεύτηκε από σχετική υποχρέωση της Ελλάδας, την οποία ανέλαβε το 2003, οπότε και αποφασίστηκε η εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποτελεί δε μία από τις προϋποθέσεις για την παραμονή του ανωτέρω οργανισμού στη χώρα μας.

Το σχολείο αυτό προσωρινά στεγάζεται σε ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Αγ. Τριάδα του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο δεν καλύπτει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες πολύ δε περισσότερο τις ολοένα αυξανόμενες κτιριολογικές ανάγκες.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι ιδιαίτερης σημασίας για το νομό και τη χώρα μας η παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο εμβαδού 15 στρεμμάτων περίπου, σύμφωνα και με το κτιριολογικό πρόγραμμα, για την ανέγερση του ΣΕΠ.

Παρά τις προσπάθειες, που έχει καταβάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, απευθυνόμενη στους όμορους δήμους αλλά και φορείς όπως το Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί κατάλληλο ακίνητο ιδιοκτησίας τους προκειμένου να παραχωρηθεί δωρεάν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος.

Από την έρευνα που έγινε στην αγορά ακινήτων έχει βρεθεί ένα ακίνητο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουτών Δήμου Ηρακλείου συνολικής έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων, η τιμή του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 800.000 €.

Επειδή τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μας έχει δοθεί χρηματοδότηση για την αγορά ακινήτων για την ανέγερση σχολείων και η ΝΑΗ δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους, παρακαλούμε όπως εγκρίνετε τη διάθεση πίστωσης του ποσού των 800.000 € για την αγορά του ανωτέρω ακινήτου, προκειμένου να προχωρήσουμε στην ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος του ΣΕΠ».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ