ΜΑΘΗΤΕΣ

Γραμμή επικοινωνίας με την ΟΛΜΕ ανοίγει ο κ. Λυκουρέντζος-Σε διαπραγμάτευση θεσμικά και οικονομικά

Δημοσίευση: 30/01/2009

Ρεπορτάζ:esos.gr
 Μια νέα σελίδα στις σχέσεις ΟΛΜΕ  και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ άνοίγει ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος , ο οποίος ένα εικοσιτετράωρο μετά την ιστορική συνάντηση με το προεδρείο απέστειλε πριν λίγο επιστολή στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών , με την οποία ανακοινώνει :

Α. Την καθιέρωση  διαδικασία διμερούς διαβούλευσης (χθεσινό αίτημα της ΟΛΜΕ)  στην οποία θα εκπροσωπεί ο ίδιος το υπουργείο,  ως αρμόδιος υφυπουργός το ΥΠ.Ε.Π.Θ.
 Στις διεμερείς συναντήσεις θα συζητηθούν όλα τα θέματα τα οποία ετέθησαν εκ μέρους της ΟΛΜΕ και αφορούν είτε επαγγελματικά αιτήματα των καθηγητών  είτε ευρύτερα εκπαιδευτικά αιτήματα.
 Ο κ. Λυκουρέντζος καλεί επίσης την ΟΛΜΕ να ορίσει δύο εκπροσώπους στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας το οποίο, υπό του κ. Μπαμπινιώτη, θα διεξάγει τον διάλογο για την αναμόρφωση του Λυκείου.

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής:
«Κατόπιν της πρωτοβουλίας διαλόγου εκ μέρους του Υπουργού κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και σε συνέχεια της χθεσινής συναντήσεώς μας, επιθυμώ να θέσω υπόψιν σας με την ιδιότητα του αρμοδίου Υφυπουργού για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα εξής:
Πρώτον,  η ειλικρινής απόφασή μας για τη διεξαγωγή ανοικτού, απροσχημάτιστου και τίμιου διαλόγου εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ισότιμης συμμετοχής σας, προκειμένου να καταθέσετε τις προτάσεις σας με στόχο την επίτευξη της μεγίστης κατά το δυνατόν συναίνεσης σε επιλογές, οι οποίες αναβαθμίζουν το Λύκειο αλλά και τη διαδικασία πρόσβασης των αποφοίτων του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κατά συνέπεια και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του Προεδρικού Διατάγματος 127/2003, που καθορίζουν τη λειτουργία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλώ να ορίσετε τους δύο εκπροσώπους σας σε αυτό.
Δεύτερον, επί των άλλων θεμάτων τα οποία ετέθησαν εκ μέρους σας και αφορούν είτε επαγγελματικά αιτήματα της ΟΛΜΕ είτε ευρύτερα εκπαιδευτικά αιτήματα, καθιερώνουμε διαδικασία διμερούς διαβούλευσης στην οποία θα εκπροσωπώ ως αρμόδιος Υφυπουργός το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και σε τακτά διαστήματα και αναλόγως της προόδου της συνεργασίας μας θα ενημερώνεται ο Υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ώστε να εξασφαλίζεται η αμοιβαία δυνατότητα της από κοινού συζήτησης με σκοπό την ενίσχυση του κύρους του εκπαιδευτικού και την πρόοδο του εκπαιδευτικού συστήματος της πατρίδος μας».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.