ΜΑΘΗΤΕΣ

Mε όρους θα προσέλθει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ¨Μπαμπινιώτη"

Δημοσίευση: 24/03/2009


Ρεπορτάζ:esos.grpanaretos

Επιστολή στον πρόεδρος του Συμβουλίου ΠΔΕ Γ. Μπαμπινιώτη, την οποία δημοσιεύει το esos.gr απέστειλε οmpampiniotis εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος με την οποία θετει σειρά όρων για την επόμενη συνεδρίαση των μελών του Συμβουλίου , η οποια θα ασχοληθεί με την αναμόρφωση του Λυκείου και την αλλαγή του συστήματος πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Η επιστολή του κ. Πανάρετου έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των απόψεων που διετύπωσα στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου και εν όψει της επόμενης συνεδρίασης του οργάνου και για την αποδοτική λειτουργία του, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να γνωστοποιηθούν γραπτά και επισήμως στα μέλη του Συμβουλίου πριν από την συνεδρίαση, οι στόχοι τους οποίους η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπεινα επιδιώκουν οι όποιες αλλαγές συζητηθούν. Αυτό θα επιτρέψει στα μέλη του Συμβουλίου να προετοιμασθούν ώστε η συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση να είναι ουσιαστική. Θεωρώ ότι η διαμόρφωση συναίνεσης για τους στόχους θα επιτρέψει στην συνέχεια την ανταλλαγή απόψεων στο Συμβούλιο για τα προβλήματα του σχολείου που θα πρέπει να μας απασχολήσουν.

Θα σας παρακαλούσα επίσης, πριν από την επόμενη συνεδρίαση -αν αυτό είναι εφικτό, να εξασφαλίσετε την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μετατροπή του ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη αρχή.

Τέλος θα παρακαλούσα όπως, στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης –εφ΄ όσον συμφωνείτε, περιληφθούν τα παρακάτω θέματα που έθεσα και στην πρώτη συνεδρίαση.

-Αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης

-Επιβράβευση των εκπαιδευτικών που διακρίνονται στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

-Διαμόρφωση των συνθηκών βελτίωσης της ποιότητας και της εικόνας του εκπαιδευτικού μας συστήματος σε σχέση με τις διεθνείς αξιολογήσεις στις οποίες συμμετέχουμε και στις οποίες συνεισφέρουμε οικονομικά ως χώρα (αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ, διεθνείς συγκριτικοί δείκτες ποιότητας

Στην περίπτωση που προτίθεσθε να συζητηθεί στο Συμβούλιο το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήταν χρήσιμο να ζητηθεί από το ΥΠΕΠΘ μια αναλυτική παρουσίαση των συστημάτων πρόσβασης που εφαρμόζονται σήμερα στις διάφορες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς στόχους των συστημάτων αυτών. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να δοθούν στα μέλη του Συμβουλίου οι προτάσεις των κομμάτων για το σχολείο. (Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ήδη στην διάθεση σας την σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ). Αυτό θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε ενδεχόμενα σημεία σύγκλισης απόψεων. Με τον τρόπο αυτό θα διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα και προτάσεις ευρύτερης αποδοχής που έχουν ελπίδα να εφαρμοστούν ώστε και ο διάλογος στο Συμβούλιο να είναι χρήσιμος και ουσιαστικός.

Είμαι στην διάθεσή σας για τις όποιες αναγκαίες διευκρινήσεις.

Θα σας παρακαλούσα όπως το παρόν κοινοποιηθεί στα μέλη του Συμβουλίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ