ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο υπουργός Παιδείας θα προεδρεύει στην Πολιτική Επιτροπή για την αναμόρφωση του Λυκείου

Δημοσίευση: 02/02/2009


Ρεπορτάζ:esos.gr

O υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος στην επιστολή που απέστειλε απόψε στην Αννα Διαμαντοπούλου αποκαλύπτει πως ο ίδιος θα προεδρεύει στην Πολιτική Επιτροπή η οποία θα κάνει το διάλογο για την αναμόρφωση του Λυκείου και του εξεταστικού, παρά την αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης το υπ. Παιδείας να είναι αμέτοχο σ αυτό το διάλογο.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς την Πολιτική Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου , ο υπ. Παιδείας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Αγαπητή κ. Διαμαντοπούλου,

 

Σε αυτή τη φάση, το εύρος των θεμάτων και το περιεχόμενο του διαλόγου θα συζητηθεί στις πρώτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) υπό την Προεδρεία του Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη.

 

Στην Πολιτική Επιτροπή θα προεδρεύει ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν κληθεί να συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα. Θα συζητούνται οι γενικές γραμμές και οι στρατηγικές κατευθύνεις ώστε το Σ.Π.Δ.Ε. με αυτή την διευρυμένη αποστολή του, να γίνεται αποδέκτης των σκέψεων της Πολιτικής Επιτροπής, ώστε να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του διαλόγου απέναντι στους νέους και σε κάθε ελληνική οικογένεια. Στο πνεύμα του Πρωθυπουργού είναι ότι όλοι να μπορούν να διατυπώσουν απόψεις οι οποίες θα συζητηθούν, με την προοπτική κάποιες από αυτές να μετατραπούν σε κατευθύνεις για τις εργασίες του Σ.Π.Δ.Ε.

 

Η σχέση της Ε.Π.Δ.Ε. με το Ε.ΣΥ.Π. θα προκύπτει κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται μια συζήτηση για μια σειρά θεμάτων.

 

Βεβαίως, σε ότι αφορά την ανησυχία για το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.), αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Νόμος Πλαίσιο). Εξάλλου, ουδείς νόμος είναι τέλειος, οι θεσμοί εξελίσσονται και ανατροφοδοτούνται από την κοινωνική πραγματικότητα.

 

Η φύση και η αναγκαιότητα του διαλόγου σε ένα θέμα μείζονος σημασίας επιβάλλουν ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο να μπορεί να διεξαχθεί η διεξοδική και υπεύθυνη συζήτηση. Και το οποίο, σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι μικρότερο των έξι μηνών».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ