Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πυρετώδεις διεργασίες για τη διοργάνωση της Θ’ Μαθητιάδα στις Σέρρες

Δημοσίευση: 18/03/2010

και πάλι Ελληνόπουλα ηλικίας 12 -15 ετών, απ΄ όλη την Ελλάδα και εξήντα χώρες του εξωτερικού, για να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις.

Μετά από έναν πυρετό συναντήσεων των υπευθύνων της ‘’Πανελλήνιας Μαθητιάδας’’ με εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, επιτεύχθηκε η στήριξη της πολιτείας στον πετυχημένο αυτό θεσμό, που κάνει περήφανους τους Έλληνες σε όλη την υφήλιο.

Η φετινή Θ’ Πανελλήνια Μαθητιάδα, που θεωρείται άξια, προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των 34 Ολυμπιακών αθλημάτων (138 τελικοί αγωνισμάτων) σε 23 αγωνιστικούς χώρους. Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, διοργανώνονται 44 πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και 24 δράσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ δίνεται η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας μαθητών και θεατών σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς παράλληλα με τους αγώνες διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Το σημαντικό στη διοργάνωση είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, ώστε να βιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή απαλλαγμένοι από το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

Οι παραολυμπιακές δράσεις της Θ’ Μαθητιάδας παρουσιάστηκαν στις 3 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη συμμετοχή της χώρας μας στους Χειμερινούς Παραολυμιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, στην αίθουσα συνεντεύξεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Εξάλλου σήμερα, ο εκπρόσωπος της Μαθητιάδας Γιώργος Γάλλος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ‘’Θ’ Μαθητιάδας’’, στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης στο Βελίδειο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο θα παραστεί στο συνέδριο της ΕΓΒΕ , όπου η Μαθητιάδα θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο, και τις τρεις μέρες της διεξαγωγής του συνεδρίου, στο Αθλητικό Ολυμπιακό Μουσείο, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Σάρκα και οστά παίρνει το όραμα της Μαθητιάδας να βρίσκεται ενεργά σε κάθε νομό της Ελλάδας και του απόδημου Ελληνισμό στην υφήλιο .

Ήδη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Μαρτίου, το γραφείο της Μαθητιάδας στην Κατερίνη Πέλλας, μετά από την παρότρυνση και την προσφορά του δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, ενώ μέσα στον Απρίλιο εγκαινιάζονται τα γραφεία της Μαθητιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Κωνσταντινούπολη

Η ‘’Μαθητιάδα’’ συμμετέχει και στο πασχαλινό χωριό στην Πλατεία ‘’Ελευθερίας’’ της πόλης των Σερρών, μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, η ‘’Πανελλήνια Μαθητιάδα’’, ως κατά βάση εκπαιδευτικό γεγονός, επιδιώκει να διευρύνει κάθε πτυχή της προσωπικότητας των αυριανών πολιτών, βασιζόμενη στις αξίες του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού

Η φιλοξενία και η διατροφή των συμμετεχόντων σχολείων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Πανελλήνια Μαθητιάδα, σε κατασκηνώσεις που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και αποτελούν το «Μαθητικό Χωριό», κάτι ανάλογο με το «Ολυμπιακό Χωριό» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα αρχίσουν την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αχιλλέας Καραμανλής» της Πρώτης Σερρών.

Ο κάθε ένας από τους 52 νομούς της Ελλάδας, αλλά και οι 60 χώρες που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα έχουν το δικό τους στεγασμένο εκθεσιακό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελλάδας». Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης της Μαθητιάδας είναι οι εθελοντές.

Για τη φετινή διοργάνωση ανακοινώθηκε ο νέος τρόπος επιλογής των σχολείων ο οποίος στηρίζεται στη μοριόδοτησή τους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ