ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Mε τα Αμερικάνικα «Κολλέγια» που δεν εμπίπτουν στην Κοινοτική Οδηγία τι γίνεται?

Δημοσίευση: 28/07/2010

Το έκανε επίσης  επικουρικά και με τη βοήθεια του Βρετανικού Συμβουλίου που πολύ πρόθυμα συνεργάστηκε με το υπ. Παιδείας  ώστε να ελέγξει, ότι οι συμβάσεις που έχουν καταθέσει τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης σαν δικαιολογητικό είναι πραγματικά σε ισχύ.

Η άδειες που χορηγήθηκαν με υπογραφή της υπ. Παιδείας  αφορούν συγκεκριμένες ειδικότητες που έχουν υποβληθεί.

Δηλαδή ένα Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μπορεί να κάνει μια σύμβαση με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού για έξι συγκεκριμένες ειδικότητες. Έχει τη δυνατότητα όμως αυτό να παρέχει πέραν αυτών των έξι και όσες άλλες θέλει.

Και για το κολέγιο και για το Deere και το ALBA που είναι τα δύο πιο μεγάλα που λειτουργούν στην Ελλάδα, υπέβαλαν όλα τα προγράμματα τους για έλεγχο και τα προγράμματά τους κρίθηκαν επαρκή και άρα πήραν την άδεια που έπρεπε να πάρουν.

Όμως σε μεγάλο αριθμό Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ... ειδικότητες, που το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν κρίθηκε επαρκές και δεν τους χορηγήθηκε η άδεια γι’ αυτό. Άρα η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένες ειδικότητες. Χορηγείται για τις ειδικότητες που υπέβαλλαν, κάποιες από αυτές εγκρίθηκαν, κάποιες που δεν εγκρίθηκαν δεν έχουν δικαίωμα να χορηγούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.