ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΙΚΥ:Χορήγηση Υποτροφιών του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων»

Δημοσίευση: 06/06/2014

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Έλληνες ή έχοντες νόμιμη διαμονή πέντε ετών στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τμήμα των μεταπτυχιακών τους σπουδών επιπέδου διδακτορικού, καθώς και σε ερευνητές, προκειμένου να διεξάγουν μεταδιδακτορική έρευνα σε Ιδρύματα των Δότριων Χωρών. Η χρονική διάρκεια της υποτροφίας είναι έως 18 μήνες. Για τον σκοπό αυτό διατίθεται το ποσό των 600.000 €, με επιχορήγηση ανά υποψήφιο διδάκτορα/ερευνητή ύψους 5.000 €, το ελάχιστο, έως 30.000 €, το μέγιστο. Η σχετική επιχορήγηση θα καλύπτει μηνιαία τροφεία, δαπάνες διδάκτρων (εφόσον απαιτούνται) και έξοδα μετάβασης - επιστροφής.
 Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με διαδικασία αξιολόγησης από το ΙΚΥ βάσει ειδικών κριτηρίων. Ενδεικτικά:
Κριτήρια Επιλεξιμότητας :
•       Ο αιτών πρέπει να έχει γίνει δεκτός από ίδρυμα της Δότριας Χώρας.
•       Ο υποψήφιος διδάκτωρ ή ερευνητής δεν πρέπει να έχει πραγματοποιήσει άλλες μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου διδακτορικού ή μεταδιδακτορική έρευνα.
•       Ο αιτών δεν πρέπει να έχει λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές ίδιου επιπέδου ή για αντίστοιχη μεταδιδακτορική έρευνα.
Κριτήρια Αξιολόγησης :
•       Συνάφεια του πτυχίου/μεταπτυχιακού/διδακτορικού διπλώματος και μαθήματα σχετικά με τον τομέα της διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων.
•       Βαθμoλογία
•       Γνώση Αγγλικής Γλώσσας
•       Γνώση κάποιας γλώσσας των Δότριων Χωρών
•       Κίνητρα – Αιτιολογική έκθεση
Τα γνωστικά πεδία των σπουδών και της έρευνας θα είναι συναφή με τον τομέα της διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων. Συγκεκριμένα, τα επιλέξιμα γνωστικά πεδία είναι: «Τεχνολογία - Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Τεχνολογία Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Χωροταξία - Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών», «Διαχείριση Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Οικολογία / Βιολογία – Υδροβιολογία», «Επιστήμη της Προστασίας και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων», «Υδατοκαλλιέργειες», «Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Θαλάσσια Τεχνολογία», «Εξόρυξη Υδρογονανθράκων», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Θαλάσσιο Περιβάλλον – Παραγωγή Ενέργειας από Υδατοπτώσεις», «Επιστήμες Περιβάλλοντος».
Η σχετική ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή της δράσης, τους στόχους, τις ομάδες-στόχο, τη διαδικασία αίτησης, επιλογής και επιχορήγησης, τα αναλυτικά κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος των υποτροφιών, αναμένεται να έχει δημοσιευτεί έως το τέλος Ιουνίου 2014. Η επιλογή των υποτρόφων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου 2014. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προκηρυγμένες θέσεις, μέσω της πρώτης πρόσκλησης, θα γίνει επαναληπτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως το τέλος Οκτωβρίου 2014, ώστε η διαδικασία επιλογής να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2014.
 
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.