Placeholder

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Μεταπτυχιακό στη Ρομποτική

Δημοσίευση: 12/05/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο ΤΕΙ Κρήτης από το 2012 λειτουργεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής». Απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, τόσο νέους όσο και στελέχη παραγωγής και αποσκοπεί να τους εφοδιάσει με γνώσεις που αφορούν στις σύγχρονες τεχνολογίες και προσεγγίσεις για την αυτοματοποίηση και την προώθηση της καινοτομίας σε παραγωγικές και άλλες διαδικασίες, σχετικές με βιομηχανία, ενέργεια, αγροτική παραγωγή, διαχείριση περιβάλλοντος και κατοικία. Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποβλέπει επίσης στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης μέσω της προώθησης της έρευνας σε συναφείς περιοχές.Ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για ένταξη νέων φοιτητών στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής”. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται είτε στην γραμματεία του μεταπτυχιακού (κατά τις ώρες 10:30-14:30 καθημερίνά), είτε ταχυδρομικά. Ο νέος κύκλος σπουδών θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2014, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική, ενώ υπάρχουν και δίδακτρα. Οι σπουδές διαρκούν 2 έτη,  και υπάρχει η δυνατότητα για μερική φοίτηση με διάρκεια σε αυτήν την περίπτωση τα 3 έτη.
Βασικοί άξονες του προγράμματος αποτελούν:
•    Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού προϊόντων και  κατασκευών : συστήματα τρισδιάσταστης μοντελοποίησης και ανάλυσης με την βοήθεια πεπερασμένων στοιχείων.
•    Οι σύγχρονες μέθοδοι ανάπτυξης πρωτοτύπων : τρισδιάστατη εκτύπωση
•    Τα συστήματα κατεργασίας με την βοήθεια αυτόματων εργαλειομηχανών: CAM/CNC
•    Τα αυτόματα συστήματα παραγωγής : Σχεδιασμός και έλεγχος
•    Η βιομηχανική και προχωρημένη Ρομποτική
•    Τα προηγμένα συστήματα αισθητήρων : Μηχανική όραση, μετρήσεις με την βοήθεια laser, στοχαστική διάγνωση βλαβών
•    Ο σχεδιασμός, η προσομοίωση και ανάπτυξη ενσωματωμένων (embedded) συστημάτων ελέγχου
Το πρόγραμμα είναι διατμηματικό – σχεδιάσθηκε και υποστηρίζεται από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης  – , είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης  (ΦΕΚ/Τεύχος Β Αρ.Φύλλου 1284, 11-4-2012) και οδηγεί στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Η έγκριση ήλθε ως φυσικό επακόλουθο της πολύ καλής αξιολόγησης που έτυχαν τα δύο Τμήματα από Εξωτερικούς Αξιολογητές – Καθηγητές Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές που διαθέτουν σχετική ειδίκευση και διδακτορικό δίπλωμα. Προσκαλούνται επίσης για σεμινάρια και διαλέξεις έμπειρα στελέχη της παραγωγής. Η σύνδεση με την παραγωγική διαδικασία αποτελεί σταθερή επιδίωξη που λαμβάνει σάρκα και οστά, εκτός των άλλων, και  μέσα από υψηλού επιπέδου εργασίες που οι φοιτητές του πρέπει να εκπονούν σε συνεργασία με παραγωγικές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από, ερευνητικά στην πλειονότητά τους, εργαστήρια του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, μεταξύ των οποίων :
-  Αυτοματικής-Ρομποτικής
- Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου
- Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας Ανατολικής Μεσογείου
-Κέντρο Τεχνολογίας Υλικών και Λέιζερ
-Προσομοίωσης & Μοντελοποίησης
-Ηλεκτρονικών Ισχύος & Ηλεκτρικών Κινητήριων Συστημάτων
-Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και στοιχεία για τα δικαιολογητικά και το έντυπο αίτησης  μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα: http://www.teicrete.gr/amsar
Σε μια περίοδο που ο τόπος μας δοκιμάζεται, το ΤΕΙ Κρήτης προσφέρει ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες αλλά και στελέχη παραγωγής, να αποκτήσουν σύγχρονες υψηλής στάθμης γνώσεις και δεξιότητες σε νέες τεχνολογίες και  να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού που τόσο χρειάζεται η παραγωγή και ο τόπος μας.
Περισσότερες Πληροφορίες
http://www.teicrete.gr/amsar
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τ.Θ. 1939, 71004 Ηράκλειο Κρήτης
Γραμματεία του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος: 2810-379874, amsar@staff.teicrete.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ