Placeholder

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Προτάσεις για αλλαγές στις μεταθέσεις και αποσπάσεις των εκπαιδευτικών;

Δημοσίευση: 15/09/2014
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων αλλά και της α’ φάσης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών μου δίνει τη δυνατότητα να τονίσω, για άλλη μια φορά, την αδήριτη ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.
    Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σ’ ένα απλό, δίκαιο, κατανοητό, αντικειμενικό και αποδεκτό νομοθετικό πλαίσιο.
    Αυτό προϋποθέτει σύσταση επιτροπής με συνεργασία ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Υπουργείου, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις που θα διαμορφωθούν μετά από διάλογο με τους συναδέλφους της βάσης.
    Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ πιστεύω πως οι παρακάτω προτάσεις μου μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης.
•    Αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση) για μια πιο δίκαια, πιο ρεαλιστική και ισορροπημένη μοριοδότηση.
•    Άμεση ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 13, Π.Δ. 50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία, π.χ. με 40% αναπηρία λόγω ασθένειας WIILLEBRAND ή με 67% λόγω ασθένειας CROHN, ή με κώφωση στο αριστερό αυτί του παιδιού υπολογίζονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και απόσπασης. Με εγκεφαλοπάθεια 90% αναπηρία ή βαρεία μυασθένεια 90% αναπηρία ή με παιδική σχιζοφρένεια 80% αναπηρία ή με 90% αναπηρία λόγω κινητικών προβλημάτων δεν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης ή απόσπασης.
•    Αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της ισχύουσας νομοθεσίας για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Διαπολιτισμικά, Πειραματικά και Μειονοτικά σχολεία με ξεκάθαρα κριτήρια αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.
•    Αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων και με αφορμή την πρόσφατη πρόχειρη και αποσπασματική ρύθμιση για το διπλασιασμό της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Θ και Ι. καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης αναμοριοδότησης των συνθηκών διαβίωσης όλων των σχολικών μονάδων με βάση συγκεκριμένα και ξεκάθαρα κριτήρια.
•    Οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται εγκαίρως ώστε να δίνεται η δυνατότητα του προγραμματισμού της προσωπικής και οικογενειακής ζωής του κάθε εκπαιδευτικού.
•    Οι αποσπάσεις σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης στην Κ.Υ. του Υπουργείου, στα πανεπιστήμια και σ’ άλλους φορείς να πραγματοποιούνται με μοριοδότηση μέσω ΚΥΣΠΕ.
•    Η μοριοδότηση των κριτηρίων απόσπασης χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές.
•    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα  π.χ. αιφνίδιος θάνατος συζύγου, σοβαροί τραυματισμοί, κλπ. το συμβούλιο με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη πρόταση να μπορεί να εισηγείται την απόσπαση των συναδέλφων.
Οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν πριν την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης το Νοέμβριο μήνα. Αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση για τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων και αποσπάσεων εκπαιδευτικών.
    

Σχόλια (6)

 
Π. ΙΟΥΔΑΙΟΣ
15 Σεπ 2014 12:45

Η ΕΝΤΟΠΙΌΤΗΤΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΊΤΑΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΆΣΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΑΣΤΟ. ΧΩΡΙΑ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΑΝΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ. θΑΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΠΡΓΕΙΟ ΚΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ , ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!).

 
Μάκης
15 Σεπ 2014 14:22

πρέπει η εντοπιότητα να ισχύει για όλο το νομό. είναι απαράδεκτο να χωρίζονται οι μεγάλοι νομοί

 
αργυρώ
15 Σεπ 2014 17:21

κατά προτεραιότητα μόνο για συζύγους στρατιωτικών και για σοβαρά θέματα υγείας.Κομμένες οι απασπάσεις των συζύγων αστυνομικών,λιμενικών,πυροσβεστών,δικαστικών,πανεπιστημιακών ακόμα και εκλεγμένων σε κάτι τοπικά συμβούλια με 50 ψήφους!Δεν τα ξέρετε αυτά κ.αιρετέ;δεν γνωρίζετε ότι αποτελούν εμπαιγμό για τις οικογένειές μας;Επίσης πρέπει να σταματήσει το παράδοξο κι απάνθρωπο σύστημα που διαχωρίζει τις κοινές ειδικότητες,με αποτέλεσμα από την Αιτωλοακαρνανία κι επάνω να μην παίρνουν απόσπαση οι ΠΕ11 επειδή το κράτος τους διόρισε στη β/θμια κι ας δουλεύουν κυρίως στην πρωτοβάθμια!Γνωρίζετε ότι κι εφέτος συνάδελφοι με 3 παιδιά και 45-50 μόρια δεν αποσπάστηκαν σε περιοχές που η λίστα έφτασε στα 30-32 μόρια όπως η β' θεσσαλονίκης;Πόσο ικανοποιημένοι μπορείτε να είστε που επιμένετε στη μη συνεξέταση των αιτήσεων όταν βλέπετε τις άδικες συνέπειες του στρεβλού συστήματος;δεν δηλώνετε υπέρμαχος της μοριοδότησης;Φαίνεται ότι τα συνδικαλιστικά συμφέροντα υπερτερούν του δικαίου με αποτέλεσμα συνάδελφοι με πολύ λιγότερες υποχρεώσεις (ακόμη και χωρίς οικογένειες) να αποσπώνται στον τόπο τους ενώ από την άλλη οικογένειες να διαλύονται.Και κάτι τελευταίο...αλλάξτε τον τρόπο υπολογισμού των δυσμενών συνθηκών που κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπολογίζεται με βάση την απόσταση των χλμ. ή των μιλίων που έχει η θέση υπηρεσίας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ
15 Σεπ 2014 19:52

Μετά την κοροιδία των κατακαλοκαιρινών ελαχίστων μεταθέσεων (και πολλών αποσπάσεων με "κριτήρια" ), μας υποσχεται ο κος Παληγιάννης ελπίδες να καθήσουμε να περιμένουμε ένα χρόνο να μας "δικαιώσει το νέο σύστημα που θα ξεφουρνίσουν. Πολύ μας ενοχλείτε και σεις και οι όμοιοι σας.

 
γιαννης
15 Σεπ 2014 20:29

καλα το συστημα ειναι συστημα αποσπασεις με μοριοδοτηση παιρνουν παντα οι ιδιοι και ιδιοι στα δε γραφεια περιφερειες οι παν ιδιοι και παν ιδιοι .

 
Katerina spilioti!
16 Σεπ 2014 14:10

Για πολλούς εκπαιδευτικούς που πήραν απόσπαση και έμειναν στη διάθεση και μας πηγαινοφέρνουν σε όλη την περιφέρεια γιατί δεν αναφέρετε κάτι????Πήραμε απόσπαση που σημαίνει εξυπηρέτηση εκπαιδευτικού και βρεθήκαμε πιο μακριά και τις θέσεις μας θα τις πάρουν αναπληρωτές!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.