Άμεση Αποκατάσταση

02/07/2014

Ενημερώθηκε: 18/08/2014, 00:02

Άκουσε το άρθρο

 κε υπουργέ σας εύχομαι καλή δύναμη στο υπουργείο σας.
 Είμαι πενήντα ετών, καθηγητής Γραφιστικής (ΠΕ 18-26), με συνολική υπηρεσία 16 χρόνια, διορισμένος με γραπτό ΑΣΕΠ το 2001 για προκηρυγμένη θέση  και πατέρας τριών ανήλικων τέκνων.  Εδώ και ένα χρόνο  είμαι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με μισθό διαθεσιμότητας που σημαίνει οτι είναι τα όρια της  οικονομικής, οικογενειακής και ψυχολογικής κατάρρευσης απέναντι στις τρέχουσες υποχρεώσεις.  Μ'αυτό το μισθό  δεν ζείς πλέον με αξιοπρέπεια, απλά πεινάς με αξιοπρέπεια.
Επιτρέπεται μετά  απο τόσα χρόνια υπερεσίας  καθηγητές , πενήντα χρονών  και πάνω  να μας απολύουν; Επιτρέπεται  να περιμένουν στην ουρά για να υποβάλλουν ξανά αίτηση με τα πτυχία τους και τα  φεκ διορισμού τους, σαν ζητιάνοι  για μια νέα θέση;  Επιτρέπεται  να περιμένουν ένα χρόνο με μισθό πείνας για την επανατοποθέτησή  τους στα ΙΕΚ και στα ΣΕΚ  οταν σ'αλλα υπουργεία δεν ''ανοίγει μύτη'';  Επιτρέπεται οι άλλοι  να έχουν αξιοπρέπεια και την δική μας να την έχουν καταπατήση.
 Με αφορμή  την  αναδρομική  αποκατάσταση μισθών, επιδομάτων  και γενικά των αδικιών σε  δικαστικούς και ενστόλους, θα ήθελα να πω οτι τελικά οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα έγιναν  το μαύρο πρόβατο που θυσίασαν ο  κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Μητσοτάκης για να σωθούν ''ολοι οι άλλοι''  προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργεία και Δήμους).   Με την δική μας απόλυση, την οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, θα αποκαταστήσουν και  θα συντηρήσουν τελικά οι αλλοι υπουργοί τα ''δικα τους παιδιά'' που ειναι χιλιάδες διορισμένοι δίχως αξιόλογηση δίχως ΑΣΕΠ δίχως προσόντα και δίπλα στα σπίτια τους;
 Μ' όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας και στους θεσμούς της δημοκρατίας, η προσωπική μου γνώμη είναι οτι η  διαθεσιμότητα-απόλυσή μας είναι άδικη οταν δεν υπήρχε  η ''αξιολογηση''  αλλά γίναμε ο ''αριθμός'' που θα κάλυπτε τις μνημονιακές υποχρεώσεις, η ''εύκολη λύση'' και τα ''συμφέροντα''.  Είναι άδικο εδώ και τόσους μήνες μετά την ανάρτηση των πινάκων κατατάξης -μετάταξης του ΑΣΕΠ να μην γίνεται η επανατοποθέτησή μας.  Είναι άδικο τα τρία παιδιά μου να στερούνται τα βασικά τους αγαθά.  Είναι άδικο τις περικοπές μας να τις παρουσιάζουν λογιστικό πλεόνασμα και να το δίνουν σ' άλλους κλάδους σαν  αποκατάσταση αδικιών ή επιδόματα.
Κύριε Υπουργέ πιστεύω σε σας,  για μια άμεση, πλήρη, δίκαιη  και αναδρομική  αποκατάσταση  των καθηγητών που  άδικα είναι σε διαθεσιμότητα εδώ  και ένα χρόνο.       
Εγώ και τα τρία μικρά παιδιά μου σας ευχαριστούμε για το παράθυρο επικοινωνίας και για τον  χρόνο σας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ