Placeholder

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Εξαίρεση από τις ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 06/07/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ η οποία συντελείται εις βάρος των παιδιών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, κ.λ.π.) και αφορά την εξαίρεσή τους από τις ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών ΑΕΙ   έτσι όπως αυτές ίσχυαν έως το έτος 2011 και έτσι όπως αυτές ισχύουν απο το έτος 2014 και εντεύθεν.
ΠΡΟΣΟΧΗ  αναφερόμαστε στον περιορισμένο αριθμό φοιτητών που εισήχθησαν κατά το έτος 2013 με την Γενική Σειρά Επιτυχίας, χωρίς να ζημιώσουν κανέναν συνυποψήφιό τους ικανοποιώντας τις επιταγές των αποφάσεων του ΣτΕ για την εισαγωγή στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας μόνο με Ακαδημαικά  κριτήρια.
Σημαντικό στην περίπτωσή των παραπάνω παιδιών  είναι  ότι,  μολονότι για την εισαγωγή τους  στα ΑΕΙ  δεν  έκαναν  χρήση προνομίων που κρίθηκαν αντισυνταγματικά, στερούνται του δικαιώματος μετεγγραφής, δηλ. μιας ρύθμισης που αποτελεί εκδήλωση συνταγματικά  προβλεπόμενης μέριμνας για δικαιούχους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.
Ο αποκλεισμός τους από αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα είναι αποτέλεσμα μιας αποσπασματικής και εκ των ενόντων νομοθετικής προσέγγισης ενός ζητήματος, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει  με σοβαρότητα και με όρους γενικότητας και αντικειμενικότητας.
Σας παρακαλούμε θερμά να μεριμνήσετε για την επέκταση του νόμου των μετεγγραφών των εισακτέων τριτέκνων, πολυτέκνων κλπ κατά το σχολικό έτος 2013, οι οποίοι δεν έχουν κάνει χρήση της ιδιότητας τριτεκνίας – πολυτεκνίας κλπ για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι λυπηρό άλλα να επιτάσσει το Ελληνικό Σύνταγμα και άλλα να προβλέπουν οι νόμοι που ψηφίζονται.
Ευελπιστούμε ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας για δικαιοσύνη και ισονομία.
 
       Με εκτίμηση
Ιωάννης Αγγελόπουλος
    Πατέρας φοιτητή
Δημ.Αγγελ.
 

Σχόλια (2)

 
ΣΙΦΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
30 Σεπ 2014 21:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Ο αποκλεισμός του δικαιώματος για μεταγραφη ττων επιτυχόντων με το
ποσοστό του 10% αποτελεί παραλογισμό .Οι μαθητές αυτοι ελαβαν μέρος με την
περσινη τους η την προπερσινη τους βαθμολογία ς στις εξετάσεις όπως ορίζει
ο νόμος . Φυσικά η βαθμολογία τους δεν είναι υψηλή .Τι θα έβλαπτε αν τους εδινε δικαίωμα μεταγραφης (αν είχα τα κριτήρια πολύτεκνοι και με αδελφό φοιτητή )στη επαρχιακή πολη των γωνίων τούς; Παράδειγμα έχω παιδί φοιτητή στην ΑΘΗΝΑ ο γιός μου εισάγεται με το 10% στην ΦΛΩΡΙΝΑ εγώ κατοικώ μόνιμα στην ΡΟΔΟ είμαι τρίτεκνος τη θα έβλαπτε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αν έπαιρνε μεταγραφή; Αυτές τις περιπτώσεις γιατί δεν λαμβανονται υποψιν ;
Περιμένω κάποια απάντηση από τον κύριο Λομβερδο. Τα στοιχεία μου είναι
διαθέσιμά

 
olga
08 Οκτ 2014 22:57

Eπιτέλους Κύριε Υπουργέ δείτε περισσότερο ανθρώπινα όλους τους πρωτοετείς που προσπάθησαν με το 10%΄.Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν στέκει ούτε ηθικά ούτε νομικά αυτό που κάνατε .Σκεφτείτε το και δώστε τους την ευκαιρία να κάνουν αίτηση με τα υπόλοιπα παιδιά όπως θα έπρεπε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.