ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Μετεγγραφές φοιτητών: Αποκατάσταση αδικίας

Δημοσίευση: 02/07/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η  παρούσα επιστολή συντάχθηκε με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου παιδείας για τις μεταγραφές (άρθρο 10), το οποίο αναφέρεται στις ειδικές ομάδες τριτέκνων και πολυτέκνων.
Στην τροπολογία που ψηφίστηκε, γίνεται αναφορά στις μεταγραφές μόνο για τους εισακτέους του 2014. Παράλληλα, τίθεται ο διαμοιρασμός των θέσεων των εισακτέων του 2013 για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10% των θέσεων.
 Δεδομένου ότι, σκοπός όλων είναι η τροποποίηση του παρόντος νόμου προς όφελος των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών ομάδων και κατά προέκταση της πολιτείας με γνώμονα την ισονομία μεταξύ των εισακτέων του 2013-2014, ζητούμε την επέκταση στον νόμο των μεταγραφών των εισακτέων τριτέκνων και πολυτέκνων του σχολικού έτους 2013, οι οποίοι δεν έχουν κάνει χρήση της ιδιότητας τριτεκνίας- πολυτεκνίας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το έτος 2013.
Με αυτόν τον τρόπο:
•            Θα ενισχυθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των τριτέκνων - πολυτέκνων
•            Θα βελτιστοποιηθεί η ισονομία του διαμοιρασμού των θέσεων των εισακτέων του 2013 στο 10%
•            Θα δοθεί οικονομική ανάσα στις οικογένειες που σπουδάζουν παράλληλα δύο (2) ή τρία (3) παιδιά σε διαφορετικές πόλεις
Είναι φανερό ότι στόχος της κυβέρνησης και εσάς προσωπικά, είναι να βοηθηθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Ελπίζω η παρούσα επιστολή να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, 
Με εκτίμηση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ