Αξιότιμε κε Υπουργέ
Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,
στην επίσης Ιστοσελίδα του International Baccalaureate - Group 4: Sciences (http://www.ibo.org/diploma/curriculum/group4)...
computer science (http://www.ibo.org/diploma/curriculum/group5/ComputerScience.cfm)
Βλέπουμε την βαρύτητα που αποδίδεται στην Επιστήμη των Υπολογιστών: pseudo-code, problem-solving, modelling and simulation, databases, higher-level skills applicable to virtually all fields of study.
Στα εκπαιδευτικά προηγμένα κράτη η επιστήμη αυτή είναι ισοδύναμη των άλλων θετικών επιστημών. Στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα συνέβαινε αυτό μέχρι πέρσι το καλοκαίρι.
Σας παρακαλούμε, για το καλό των παιδιών μας, να επανεξετάσετε την αποκατάσταση της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Λύκειο, με 2ωρο μάθημα στη Β λυκείου και μάθημα Προσανατολισμού στη Γ λυκείου, ακριβώς όπως η Φυσική, η Βιολογία και τέλος η Χημεία.
Μέχρι την Α λυκείου, το σχετικά μάθημα δεν είναι αμιγώς μάθημα της Επιστήμης, διότι ο στόχος του Προγράμματος Σπουδών είναι η ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων από την πλευρά των μαθητών σχετικά με την παραγωγική αξιοποίηση των Η/Υ και του πληροφορικού-ψηφιακού γραμματισμού.
Μην επιτρέψετε στο χτες να κρατήσει και τη χώρα εκεί.
Με τιμή, Παναγιώτης Τσιωτάκης
Καθηγητής Πληροφορικής
http://ptsiotakis.blogspot.gr
Σχολιάστε το άρθρο
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Οδηγία: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
- Εκδήλωση για την ένταξη της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν
- ΔΑΚΕ ΠΕ: Να ανακληθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Πατρών: Κάλεσμα ενάντια στο Ν/Σ για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ
- Απόφαση: Αλλαγή στην ώρα αποχώρησης μαθητών από το Νηπιαγωγείο
- Νέες διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων, ΙΙΕΚ , ΚΔΒΜ , Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών
- Η Ν. Κεραμέως για τη Σ. Μπεκατώρου
- Αντίθετη η Ομοσπονδία των αστυνομικών με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
- Η υφ. Παιδείας για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.