Placeholder

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί στο ΣΕΠ κλάδου ΠΕ19-20 εξαιρούνται από την Α ανάθεση του μαθήματος- Στον κάλαθο των αχρήστων η επιμόρφωσή τους

Δημοσίευση: 02/07/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

κε υπουργέ

Με την αριθμ. πρωτ. 67791/Γ2/5-5-2914Υ.Α. ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.- Δ/νσης Σπουδών B/θμιας Εκπ/σης, Τμήμα Δ – τροποποιητική αναθέσεων - εξαιρούνται από την Α ανάθεση του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ)μόνο οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20 από την Α΄ ανάθεση του ΣΕΠ- οι οποίοι μπορεί να έχουν επιμορφωθεί στο ΣΕΠ και να κατέχουν ακόμη και μεταπτυχιακούς τίτλους στη Συμβουλευτική. Αντ΄ αυτού,εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων – χωρίς καμία επιμόρφωση- θεωρούνται κατάλληλοι για τη διδασκαλία του και το έχουν ως Α ανάθεση.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και οι επιμορφωμένοι στο ΣΕΠ εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20 να συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα Α΄ ανάθεσης ΣΕΠ- γιατί η ερμηνεία που δίνεται είναι άδικη, δεν προστατεύει τους ανωτέρω επιμορφωμένους καθηγητές σε σχέση με τους επιμορφωμένους συναδέλφους τους άλλων κλάδων και γιατί υπάρχει υποχρεωτική ανάθεση των επιμορφωμένων στο αντικείμενο για το οποίο επιλέχτηκαν, κόπιασαν να το φέρουν σε πέρας και γιατί για τις επιμορφώσεις μας σπαταλώνται χρήματα από Εθνικούς Πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των μαθητών μας.
Με εκτίμηση

Πανταζή Αναστασία
1οΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας

Σχόλια (6)

 
Teacher
02 Ιουλ 2014 13:01

H τελευταία υπ΄ απόφαση 125263/Γ2/9-9-2013, αναφέρει ότι τον ΣΕΠ τον έχουν ανάθεση ΟΛΕΣ οι ειδικότητες. Προηγούνται όσοι έχουν περισσότερη κατάρτιση στο αντικείμενο (μεταπτυχιακά, επιμόρφωση, πιστοποίηση, κλπ). Ολα τ΄ άλλαπου γράφει η κ. Πανταζή δεν είναι σωστά.

 
Και όμως...
02 Ιουλ 2014 20:26

Αγαπητέ Teacher, το άρθρο αναφέρεται στο μάθημα ειδικότητας ΣΕΠ-Περιβάλλον Εργασίας-Υγιεινή και Ασφάλεια της Α ΕΠΑΛ και πράγματι η εγκύκλιος που αναφέρει η συνάδελφος εξαιρεί από όλες τις ειδικότητες μόνο τους ΠΕ19-20, παρόλο που υπάρχει ο αντίστοιχος τομέας.Μια απλή αναζήτηση της εγκυκλίου που αναφέρει θα σας έπειθε για την ορθότητα του άρθρου, χωρίς να εκτεθείτε

 
Αναστασία
02 Ιουλ 2014 22:42

ΠΡΟΣ ΤeacherAναφέρομαι στην Υπουργική Απόφαση - που δεν την έχετε υπόψη σας- και την επισυνάπτω. Ρίξτε μια ματιά και θα δείτε ότι τα πράγματα έχουν, όπως ακριβώς τα περιγράφω. Όλοι οι καθηγητές ΠΕ19-ΠΕ2Ο εξαιρούνται από την Α΄ ανάθεση. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο-αν και ανακριβές.

 
Δημήτρης
03 Ιουλ 2014 14:44

Πράγματι, με την Υπουργική Απόφαση 67791/Γ2 / 5-5-2014 εξαιρούνται ΟΛΟΙ οι ΠΕ19-20 (επιμορφωμένοι ή και όχι) από την Α ανάθεση του ΣΕΠ στα ΕΠΑ.Λ. Αναρωτιέμαι : Γιατί ένας ΜΗ επιμορφωμένος να διδάξει αποτελεσματικότερα το μάθημα από ΤΟΝ επιμορφωμένο ? Άλλοι είναι οι λόγοι λοιπόν. Φαντάζομαι ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στην εισήγηση του ΙΕΠ -γι΄ αυτή την τροποιητική αναθέσεων- που ισοπεδώνει τα πάντα στη λογική : όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορεί να κάνουν όλα τα μαθήματα. Κατά τα άλλα τρέξτε για επιμορφώσεις. Κότσια να αποκαταστήσετε τα πράγματα έχετε εκεί στο Υπουργείο ? Κότσια να τηρήσετε τις εγκυκλίους σας για υποχρεωτική ανάθεση των επιμορφωμένων - στο αντικείμενο που επιμορφώθηκαν υπάρχουν?

 
dimitra
03 Ιουλ 2014 15:02

Ελπίζουμε σε νέα τροποποιητική αναθέσεων ήδη κινούμαστε όλοι μας είμαστε γνωστοί από τη μεγάλη επιμόρφωση 520 ωρών το 2008 να πάψουν να μας βλέπουν σαν τους βολικούς ΠΕ19-20, μετακινούμενους σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά, που έχουν μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα.

 
Εξαίρεση παρά την επιμόρφωση
03 Ιουλ 2014 15:14

k. YπουργέΕίμαι καθηγήτρια κλάδου ΠΕ19 και ταυτόχρονα κάτοχος πιστοποιητικού ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του Υπουργείου Παιδείας 520 ωρών. Έχω την Α’ ανάθεση του μαθήματος ΣΕΠ - Περιβάλλον Εργασίας, Ασφάλεια και υγιεινή στο ΕΠΑ.Λ. -ή εξαιρούμαι λόγω του κλάδου μου (ΠΕ19) και παρά την επιμόρφωσή μου?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ