ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νομοσχέδιο για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο εντός του έτους-Τι είπε ο υπουργός για τα Κολλέγια ,ΙΕΚ επαγγελματικά προσόντα και την εκπαίδευση στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 08/07/2012

Για το Γενικό Λύκειο ο υπουργός Παιδείας είπε: "Στοχεύουμε στη μορφωτική αυτοτέλεια του Λυκείου, στο γνωσιακό επαναπροσδιορισμό του, στην αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής. Στα δομικά χαρακτηριστικά του Λυκείου θα δίνεται έμφαση στην ανθρωπιστική παιδεία, θα προωθείται η σταδιακή εμβάθυνση στα γνωστικά αντικείμενα και όχι η κάθετη εξειδίκευση και θα καθιερώνεται η ταύτιση της διδακτέας με την εξεταστέα ύλη. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή αντιμετώπιση όλων των διδακτικών αντικειμένων".

Για το Επαγγελματικό Λύκειο ο κ. Αρβανιστόπουλος σημείωσε: " επιδιώκουμε την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με στόχο τη σύνδεσή της και την ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, σε τέχνες ή επαγγέλματα αιχμής, τη δυνατότητα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση και την πιστοποίηση γνώσεων και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Για τα ΙΕΚ ο κ. υπουργός τόνισε: "Στη μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση ολοκληρώνουμε τη μεταφορά, τις αρμοδιότητες, τις λειτουργίες των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Στόχος ο εξορθολογισμός του συστήματος και η προσαρμογή του στις περιφερειακές και τοπικές αναπτυξιακές προτεραιότητες".

Για τα Κολλέγια ο κ. Αρβανιστόπουλος τόνισε: «στηρίζουμε αλλά και ελέγχουμε τον θεσμό των Κέντρων Μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Προχωράμε στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων εναρμονίζοντας τις πολιτικές μας με το ευρωπαϊκό γίγνεσθα».
Για την  εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού ο κ. υπουργός τόνισε πως «ενισχύεται αποφασιστικά μέσα από την επιδιωκόμενη συνέργεια της Ελληνικής Πολιτείας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των άλλων Πατριαρχείων και των Ελληνικών Κοινοτήτων της Διασποράς  και σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια έως την ανωτάτη και την ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Εδρών Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού».

Σχόλια (1)

 
Eλένη
02 Αυγ 2021 16:23

Στις 31.8 λήγουν οι θητείες των διευθυντών και των υποδιευθυντών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ και στα Σ.Δ.Ε. Κι ενώ έχει προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για την επιλογή νέων διευθυντών και υποδιευθυντών στα Σ.Δ.Ε καθώς και διευθυντών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ, για τους υποδιευθυντές στα Δημόσια Ι.Ε.Κ ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Με ποιο δικαίωμα μας κρατάτε σε ομηρία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.