ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αν κάποιος ανακαλύψει ότι το γραπτό που έχει το όνομά του είναι κάποιου άλλου;

Δημοσίευση: 25/06/2009


esos_1Ρεπορτάζ:esos.gr

Κάνει μία αίτηση εκείνη την ώρα στη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπ. Παιδείας , δηλώνει αυτό και ανακινείται όλος ο μηχανισμός δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας του υπ. Παιδείας.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, να πω κάτι ακραίο τώρα που το σκέφτηκα… αν κάποιος ανακαλύψει ότι το γραπτό που έχει το όνομά του είναι κάποιου άλλου; Ότι δεν είναι δικά του τα γράμματα;


Ν. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ωραία, αυτό εάν συμβεί, μπορεί να προσφύγει. Κάνει μία αίτηση εκείνη την ώρα στη Διεύθυνση, δηλώνει αυτό και ανακινείται όλος ο μηχανισμός. Δε θα αφορά μόνο τον υποψήφιο, θα αφορά και το Υπουργείο αυτό το πράγμα εάν συμβεί.


Μπορεί, υπάρχει περίπτωση και θα το ξέρουν αυτό οι κύριοι και οι κυρίες, ότι στο τετράδιο, όντως γράφουν τα στοιχεία τους με ονοματεπώνυμο και μπορεί κάποιος όντως να πει ότι "δεν είναι δικό μου αυτό ότι σας το πλαστογράφησε". Επιτόπου λοιπόν το δηλώνει, αυτό που προβλέπει μετά η διοικητική δικονομία, κάνει υπεύθυνη δήλωση, το καταγράφει εκεί η Διεύθυνση, το αποστέλλει στο Υπουργείο, το τσεκάρει το Υπουργείο γιατί μία στο εκατομμύριο μπορεί και να ευσταθεί αυτό που λέμε εμείς.

Δηλαδή όλα εξετάζονται εκείνη την ώρα, αλλά ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί κάποιος να αλλάξει τη βαθμολογία, γιατί φανταστείτε τότε ότι θα τιναχτεί όλο το σύστημα στον αέρα. Θα αλλάζουν οι μοριοδοτήσεις, θα αλλάζει η εισαγωγή των υποψηφίων, θα αλλάζουν τα πάντα.

Αυτό που λέτε ενδεχομένως να συμβεί μετά το καινούριο σύστημα που θα έχουμε, που θα προκύψει από τον εθνικό διάλογο, αν όντως πάμε σε εξετάσεις δυο φορές το χρόνο, αν όντως ευσταθήσουν όλα αυτά, που θα είναι άλλος τελείως ο τρόπος διεξαγωγής.

Αυτός ο τρόπος διεξαγωγής είναι σαφώς καταγεγραμμένος από το Νομοθέτη και δεν αφήνει περιθώρια και παραθυράκια για τίποτα, ούτε για παρερμηνείες, ούτε αν τυχόν κάποιος πει έτσι, ούτε να αναβαθμολογήσουν, δηλαδή τα έχει τόσο πολύ αυστηρώς καταγεγραμμένα που δεν αφήνει να παρερμηνευτεί καμία ασάφεια, είναι ξεκάθαρος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ