Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Σαββατοκύριακο παραλαμβάνουν τις βαθμολογίες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τη Δευτέρα στα Λύκεια

Δημοσίευση: 17/06/2011

τα αποκόμματα, οι καταστάσεις και οι δισκέτες θα παραληφθούν το Σάββατο το πρωί 18-6-2011 με το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ από τα Βαθμολογικά Κέντρα που βαθμολόγησαν τα γραπτά δοκίμια των παραπάνω περιοχών και θα παραδοθούν σε προκαθορισμένο χώρο στην Αττική.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. θα  παραδώσουν τα αποκόμματα, τις δισκέτες και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) περιοχής ευθύνης τους τη Δευτέρα 20-6-2011  στις 8 π.μ.

Το υπ. Παιδείας εφιστά ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους.

Oι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄), με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων, των δισκετών και των αποκομμάτων θα πρέπει να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας, μεταξύ των στοιχείων των βαθμολογικών κέντρων και των αποκομμάτων, ώστε με την ανακοίνωση της βαθμολογίας μεταξύ 11:00 π.μ. και 12 της ίδιας μέρας Δευτέρα 20-6-2011 να έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να  επικοινωνήσουν με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΔΒΜΘ (τηλ. 210-3442709) για τη σχετική διόρθωση.

Στη συνέχεια οι Διευθυντές των Λυκείων, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΠΔ 60/2006 μπορούν να συγκαλέσουν το σύλλογο διδασκόντων προκειμένου να εκδοθούν άμεσα τα αποτελέσματα απόλυσης.

Οι βεβαιώσεις πρόσβασης  στους αποφοίτους της Γ΄ Ημερήσιων Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), της Δ΄ Εσπερινών Λυκείων  και εσπερινών ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου  επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου δε θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄)  οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕΛ και διαφορετικές για τα ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄)  από τη Δ/νση  Λειτουργικής Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων  του ΥΠΔΒΜΘ, στις οποίες θα αναγράφονται  αναλυτικά  όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί,  βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης).

Οι καταστάσεις αυτές προγραμματίζεται να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 27 Ιουνίου και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων  αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία  που διατηρούνται στα Λύκεια,  σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παραλάβετε μαζί με τις καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για τους υποψηφίους Εσπερινού Λυκείου, που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η Βεβαίωση Πρόσβασης χορηγείται εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου σχολείου από την οποία να προκύπτει ότι φοίτησαν και τις δύο τελευταίες τάξεις στο Εσπερινό Λύκειο, εκτός αν υπάγονται σε εξαιρέσεις (φοίτηση μόνο στην τελευταία τάξη) οπότε εκτός της βεβαίωσης φοίτησης υποβάλλεται κατά περίπτωση και:

ι. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός τουλάχιστον των γονέων ή

ιι. Απόφαση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από την οποία να προκύπτει η άνω του 67% αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά τους ή

ιιι. Βεβαίωση οικείου Λυκείου από την οποία να προκύπτει ότι ενεγράφησαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου μετά τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους ή

ιv. Βεβαίωση οικείου φορέα ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο λειτουργούσε τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας.

Επίσης για τους μαθητές ξένου σχολείου, που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αφού κατέθεσαν το απολυτήριο του ξένου σχολείου πριν την έναρξη των εξετάσεων, η Βεβαίωση Πρόσβασης χορηγείται εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Ειδικά  οι μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής οφείλουν, επιπλέον, να καταθέσουν  αντίγραφο του απολυτηρίου τους.

Τέλος τα αποκόμματα, οι δισκέτες και οι καταστάσεις των επαναληπτικών, εξετάσεων θα αποσταλούν από τα δύο Βαθμολογικά Κέντρα με ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ τη Δευτέρα 20-6-2011 ώστε να παραληφθούν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. την επόμενη μέρα. Εξυπακούεται ότι και για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων θα ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ