Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ: Ενας πατέρας υποψηφίου απαντά στον υφ. Παιδείας

Δημοσίευση: 02/12/2010

 για τα πεδία των σχολών στις επιλογές, γιαυτό και προτείνετε κάποιες νέες σκέψεις.

Και μόνο αυτό το γεγονός ,αποδεικνύει, ότι οι συμβουλοί σας γι αυτή την αλλαγή υπήρξαν πρόχειροι, δεν έλαβαν υπόψη σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν, ίσως από μερική άγνοια των δεδομένων και έτσι σας εξέθεσαν δημοσίως με το να προτείνετε κάτι όχι ολοκληρωμένο.

Αλλά και τώρα με τα καινούργια που προτείνετε γι αυτό το τεχνικό πρόβλημα να είσθε σίγουρος, εάν εφαρμοσθούν, θα δημιουργήσουν εξίσου σοβαρά προβλήματα κάνοντας δύο κατηγορίες υποψηφίων, εκείνων που θα υποβάλουν οριστικοποιημένες προτιμήσεις τον Μάρτιο και των άλλων, ίσως των περισσοτέρων στην πράξη, που θα οριστικοποιούν τις επιλογές τους τον Ιούλιο.

Δεν γνωρίζω εάν οι εισηγητές και αυτών των νέων προτάσεων είναι τα ίδια πρόσωπα, εάν είναι, και μάλιστα εκπαιδευτικοί, μάλλον θα ήταν χρησιμότεροι,κατα την γνώμη μου, έάν τους ξαναστέλνατε να διδάσκουν τα μαθήματά τους στη Τάξη από το να συμβουλεύουν Υπουργούς και μάλιστα τόσο πρόχειρα.

Πέρα όμως από το τεχνικό πρόβλημα της πρότασης του Υπουργείου είδατε και μόνος σας την κραυγή και την αγωνία τόσων παιδιών και γονέων, αγωνία που δεν την είδαν κάποιοι σχολιαστές, που δηλώνουν, υπεύθυνοι ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ κλπ. συντασσόμενοι τόσο εύκολα με την προτεινόμενη αλλαγή.

Και ερωτώ ως σκεπτόμενος άνθρωπος, λέω ,μήπως μερικοί από αυτούς απλά θέλουν να αρέσουν στους προϊσταμένους τους με όσα γράφουν, εύχομαι να κάνω λάθος σ αυτή μου την υποψία, γιατί η Πολιτεία τους έβαλε να χειρίζονται τα παιδιά να ακούουν τους προβληματισμούς τους και να τα βοηθούν θετικά.

Οσον αφορά το επιπλέον κόστος για την πολιτεία ,λόγω κατάθεσης των Μηχανογραφικών τον Ιούλιο, πληροφορία που δημοσίευσαν σε πρώϊμο χρόνο πολλές εφημερίδες και συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, χάριν των παιδιών αυτών, του αγώνα τους και της αγωνίας τους, αξίζει τον κόπο να πληρωθεί από την Πολιτεία.

Από τα παιδιά αυτά εμείς οι μεγαλύτεροι, γιατί και εγώ είμαι περίπου συνομήλικός σας, με τα λάθη μας ,ως γενιά, αφαιρέσαμε πολλά από το μέλλον τους που θα είναι και λόγω των δικών μας λαθών δυσκολώτερο. Μας ζητούν ,σαν νέα γενιά ,να μην τους κάνουμε δυσκολώτερο και το παρόν τους ,όπως αυτά το αντιλαμβάνονται και το ζούν.

Νομίζω ότι οφείλουμε να σεβαστούμε την ελάχιστη αυτή επιθυμία τους. Οσο για τα χρήματα, αυτά τα λίγα επιπλέον χρήματα, μπορούν να βρεθούν από εκεί που μέχρι σήμερα οργίαζε η διαφθορά.

Είναι κοινό μυστικό ,ότι στο χώρο των Πανεπιστημίων κάποιοι κάνοντας κακή χρήση του ορθού μέτρου του Αυτοδιοίκητου έχουν κάνει πολλά, εσείς γνωρίζετε καλύτερα και περισσότερα από εμένα.

Πολύ ορθά και μπράβο σας, κατα την γνώμη μου παλεύετε σ αυτό τον τομέα και αν δεν γίνουν απο μέρους σας υπερβολές θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στην Πατρίδα στο θέμα των Πανεπιστημίων.

Εκεί σας λέω ,ως πολίτης μπράβο ,που ταρακουνάτε τα λιμνάζοντα νερά, εδώ στο θέμα των Μηχανογραφικών ,νομίζω, κάνετε λάθος, δεν είναι κακό να κάνουμε και κάποια λάθη, όλοι μας κάνουμε λάθη, πολλά λάθη στην ζωή μας και διδασκόμεθα από αυτά.

Επίσης δεν είναι κακό να υποχωρούμε, όταν τόσοι άνθρωποι ενδιαφερόμενοι για ένα θέμα, χωρίς οικονομικό συμφέρον, μας λένε και μας ζητούν κάτι.

Η υποχώρηση αυτή δεν δείχνει αδυναμία ,αλλά δημοκρατική αρχοντιά. Εχοντας επίγνωση ,ότι αυτά που γράφω θα διαβαστούν από ένα πνευματικό άνθρωπο, Δημοκράτη και Πανεπιστημιακό Λειτουργό, αναμένω έστω και εκ των υστέρων ,τελικά να δοθεί η ορθή λύση στο Θέμα.

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.